ODGOVORIO PREMIJERU

Mladi SDP-ovac pozvao Plenkovića da bistre vanjsku politiku uz žgance

20.06.2017 u 11:58

Bionic
Reading

Domagoj Hajduković, saborski zastupnik SDP-a, pozvao je putem Facebooka predsjednika Vlade Andreja Plenkovića da uz žgance porazgovaraju o 'hibridno-informacijskom ratovanju' i odnosima Hrvatske i Rusije

Hajduković navodi da je 'dijalog potreban kako bi se složili oko onoga što je najbolje za Hrvatsku'. Ukoliko se ne slože mladi SDP-ovac ističe da su 'žganci su jako zdravi i puni željeza što je dobro za krv'.

Podsjetimo, Hajduković je jučer na Odboru za vanjsku politiku u putio pitanje novoj ministrici vanjskih poslova Mariji Pejčinović Burić o odnosu Hrvatske i Rusije u svjetlu hrvatskog pogleda na stanje i rješenje problema u Ukrajini na što mu je Plenković  rekao da mora 'još puno žganaca popapati' i da je premlad za tu temu.

Nakon sjednice Odbora odbacio je tvrdnju da je reagirao iznervirano na Hajdukovićevo pitanje i dodao da pitanje i način na koji je bilo formulirano po njegovom sudu nije bilo na razini razumijevanja onoga što Hrvatska radi u vanjskoj politici.

'Moja je poruka bila da treba malo zagrebati ispod površine, više se familijazirati sa supstancom, ozbiljnije znati što točno predlažemo, zašto, u kom kontekstu i u okviru kakvih međunarodnih napora', kazao je Plenković okarakteriziravši kritike na njegov posjet Kijevu 'vrstom hibridnog informacijskog rata.'