BORBA ZA POLUFINALE

Hajdukovci uvjereni u prolaz protiv Zeline

10.12.2012 u 13:26

Bionic
Reading

Većina prvoligaša je na zasluženom odmoru, no Hajduka u srijedu očekuje možda i najvažnija utakmica polusezone, ogled sa Zelinom u okviru 1/4 finala Kupa, natjecanja u kome Splićani očekuju osvajanje trofeja

Ako je suditi prema raspoloženju dvojice lijevih bočnih igrača Hajduka, susret protiv Zeline neće biti tek puka formalnost, no pitanje konačnog pobjednika i plasmana u polufinale Kupa ne bi smjelo doći u pitanje.

'Ne bojimo se Zeline, uvjereni smo u pobjedu i naš prolaz. No neće nam biti lako jer su u Kupu iznenađenja uvijek moguća. Najbolji primjer za to je naša prva utakmica, u kojoj smo dominirali, promašili četiri - pet vrlo
izglednih prilika, te primili gol iz jedinog udarca Zeline. Da se igrala samo jedna utakmica, ušli bi u rulet jedanaesteraca u kome nema favorita. I tko te onda pita koliko si šansi imao ako izgubiš,' kazao je Danijel Stojanović i dodao:

'Trebala nam je jedna utakmica kao prvenstvena protiv Intera, da pobijedimo iako ne igramo dobro. Jer, često smo znali povesti, nastaviti napadati i onda primiti glupi gol. To je plod sazrijevanja ove mlade momčadi,' zaključio je Stojanović, koji je najstariji igrač u Hajdukovoj svlačionici.

Krstičević je u zadnjih nekoliko utakmica uz Stojanovića u postavu gurnuo i Jozinovića. Dvojac se dobro snašao i prava su prijetnja za protivnike.

'Mnoge momčadi nemaju nijednoga igrača koji igra lijevom nogom, a mi uz mene i Stojanovića imamo i Limu. Konkurencija je velika ali jedan drugoga potičemo na još bolji rad. Mislim da se dobro nadopunjavamo i da igramo dobro,' kazao je Jozinović, koji vjeruje u prolaz u polufinale kupa.

'Ako uđemo maksimalno angažirano i ponovimo igru iz prve utakmice, ne bi trebalo biti problema. Mislim da je nemoguće promašiti onoliko stopostotnih prilika kakve smo promašivali u prvoj utakmici u Zelini. Kup nam je velika prigoda da sezonu okončamo trofejem i vjerujem da je nećemo prokockati,' zaključio je Jozinović.