OSEBUJAN ZASTUPNIK

Hajdaš Dončić javno spustio kolegi SDP-ovcu Marasu

16.11.2016 u 08:29

Bionic
Reading

Najavljena porezna reforma izazvala je nesuglasice između dvije najveće stranke vladajuće koalicije, HDZ-a i Mosta, i digla buru u hrvatskom političkom prostoru, no nesuglasica oko nekih poreznih rješenja ima i u vodećoj oporbenoj stranci, SDP-u

Naime, u emisiji Hrvatskog radija 'U mreži Prvog' član predsjedništva SDP-a Siniša Hajdaš Dončić nedvosmisleno je i oštro odbacio ideju kolege iz predsjedništva Gordana Marasa kako bi se na najviše plaće u Hrvatskoj, one iznad 15.000 kuna neto, trebao uvesti porez od 48 posto.

'Svaka stranka ima svoje osebujne zastupnike. To nije bio stav SDP-a ni Kluba SDP-a', ponovio je Hajdaš Dončić nekoliko puta, ograđujući se od prijedloga iznesenog na konferenciji za medije na kojoj su uz Marasa bili i još jedan član predsjedništva SDP-a Branko Grčić te bivši ministar financija Boris Lalovac. Kolegu Marasa Hajdaš Dončić je uz to i nazvao 'osebujnim zastupnikom'.

Odmah nakon konferencije, iz stranke se neslužbeno moglo čuti da nisu zadovoljni Marasovim prijedlogom, a sada ga je Hajdaš Dončić i javno odbacio.