STIGLA ZIMA

Gust snijeg paralizirao zapadnu Austriju!

11.10.2013 u 11:59

Bionic
Reading

Željeznički promet u Tirolu, planinskoj regiji na zapadu Austrije, potpuno je prekinut u petak ujutro zbog gustog snijega, neuobičajenog za početak listopada, priopćilo je Austrijsko društvo za željeznice (OBB)

'Trenutno ništa ne funkcionira', objasnio je glasnogovornik OBB-a Rene Zumtobel austrijskoj novinskoj agenciji APA. 'Činimo sve da ubrzo ponovo pokrenemo željeznički promet.'

Meteorološki institut Zamg je u noći s četvrtka na petak priopćio da je pao gusti snijeg na alpski masiv na zapadu Austrije.

Zamg je istaknuo da je u petak ujutro bilo 52 centimetra snijega u Seefeldu (1.200 metara nadmorske visine) i 10 centimetara na ulicama Innsbrucka (500 metara nadmorske visine).

Cestovni promet je također pogođen, a nekoliko cesta u Salzburgu i Innsbrucku je odsječeno zbog stabala koja nisu mogla izdržati težinu snijega, priopćio je Austrijski automobilski savez (OAMTC). Brojni automobili koji nisu imali gume za snijeg sletjeli su s ceste. Neki izlazi na autocestu su zatvoreni.

Nekoliko vozila za čišćenje snijega kompanije za upravljanjem cestama Asfinag čisti pogođene dijelove autoceste.

Gotovo 22.000 domaćinstava nije imalo struje u petak ujutro, javio je Tinetz-Stromnet Tirol AG, odgovoran za rad električne mreže u Tirolu, priopćivši da je 327 transformatorskih stanica u gotovo 50 gradova u kvaru.

Poboljšanje se očekuje prijepodne, nakon prestanka padalina i porasta temperature.