RAZLOG PREDAJE

Gudurić će otkriti naručitelja ubojstva?

04.02.2010 u 09:14

Bionic
Reading

Bojan Gudurić (29), jedan od šestero optuženih za ubojstvo Ive Pukanića, koji u ekstradicijskom pritvoru u Sarajevu čeka odluku o izručenju Hrvatskoj ili Srbiji, predao se banjalučkoj policiji zbog straha od Joce Amsterdama, saznaje beogradski tabloid Press

Gudurić je odlučio predati se u BiH i preko te države biti izručen hrvatskom pravosuđu, jer je uvjeren da mu u Srbiji prijeti opasnost od Sretena Jocića, koji je u Srbiji optužen za atentat na Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića.

Izvor Pressa iz novosadske policije, koja je dugo bila na tragu Guduriću dok se skrivao u Novom Sadu i okolici, potvrđuje saznanja tog lista da je glavni motiv predaje Gudurića policiji u Banja Luci strah od Joce Amsterdama.

'To je osnovni razlog što se, umjesto našoj, predao policiji u Republici Srpskoj. Prema našim saznanjima, Gudurić ima dosta toga reći o atentatu na Pukanića, što bi dodatno otežalo Jocićevu poziciju. On može otkriti nove detalje o ovoj likvidaciji, a možda bi mogao otkriti i tko je pravi naručitelj ovog ubojstva. Zbog toga strahuje za svoj život i vjeruje da je sigurniji u hrvatskom zatvoru nego u srpskom', kaže izvor Pressa.

Prema njegovim riječima, u prilog ovome ide i činjenica da bi u Srbiji Gudurić morao odslužiti samo četiri godine zatvora zbog razbojništava na koje je ranije osuđen, a u Hrvatskoj mu prijeti mnogo dulja kazna zbog ubojstva Pukanića.

Bojan Gudurić trenutno se nalazi u Kazneno-popravnom zavodu Kula u Sarajevu, a kako saznajemo, zatražio je da do izručenja bude smješten u KPZ Banja Luka na Tunjicama, gdje navodno ima rodbinu. On će u ekstradicijskom pritvoru provesti najmanje 20 dana, prije nego što Ministarstvo pravosuđa BiH donese odluku da li će biti izručen Hrvatskoj ili Srbiji.