SVEĆENIK KRENUO U PODUZETNIŠTVO

Grubišić dobio koncesiju na golemo državno zemljište!

18.12.2014 u 15:51

Bionic
Reading

Saborski zastupnik i nesuđeni predsjednički kandidat Ivan Grubišić dobio je od Ministarstva poljoprivrede koncesiju na čak 200 tisuća četvornih metara državnog zemljišta u mjestu Kučine nadomak Splita, gdje ima plan izgraditi 'Nacionalni centar socijalne skrbi i duhovne potpore' - odnosno hospicij, starački dom, centar za zdravstveni turizam i prateće rekreativne sadržaje, uključujući otvorene i zatvorene bazene!

Vijest o koncesiji potvrdio je sam Grubišić precizirajući da se ona odnosi 'na neodređeno vrijeme'. Nositelji su njegova Hrvatska akademska udruga (HAU) i Savez za građansku i etičku Hrvatsku, premda sam Savez više praktički ni ne postoji jer su se sva njegova tijela raspala prije godinu dana. Nakon što su se s Grubišićem rastali svi njegovi saborski zastupnici te županijski i gradski vijećnici, funkcije je preuzela udruga koju već godinama vodi ovaj umirovljeni svećenik.

Zanimljivo, Ministarstvo poljoprivrede dodijelilo je koncesiju na zemljište još u kolovozu prošle godine, samo dva mjeseca nakon što je Grubišić ušao u koaliciju s SDP-ovim gradonačelnikom Splita Ivom Baldasarom. Potporu za projekt navodno su mu obećali i lokalni HDZ-ovci iz Splitsko-dalmatinske županije i Grada Solina, pa su čak obećali novac za tehničku dokumentaciju, no ovih dana odlučili su da ipak neće mijenjati urbanističke planove i da će, umjesto za pompozno nazvani zdravstveni centar, prostor u Kučinama biti rezerviran za - ptice pjevice.

Ivan Grubišić silno je nezadovoljan ovakvim razvojem događaja. Imao je velike planove: premda nije baš siguran kako bi se velika investicija financirala, bio je uvjeren da bi tisuće građana priložile barem 50 do 100 kuna za početak gradnje.

'U Kučinama je gorski zrak i mediteranska klima, a blizu je i Split u kojemu nema ni hospicija ni dovoljno domova za umirovljenike... Tražit ću od Ministarstva graditeljstva i Ministarstva zdravlja da podrže prenamjenu zemljišta i podrže projekt', kazao je poručivši splitsko-dalmatinskom županu Zlatku Ževrnji i solinskom gradonačelniku Blaženku Bobanu da bi političari 'trebali voditi računa o građanima više nego o pticama pjevicama'.

'Ptice imaju cijeli Mosor za sebe, a kako i sam živim u Kučinama, moram kazati da nikada nisam čuo nijednu kako je zapjevala', razočaran je Grubišić.


'Tko kuca, otvorit će mu se! Ja ne gradim za sebe, nego za narod', najavio je umirovljeni svećenik inzistiranje na svom zanimljivom poduzetničkom projektu.
Grubišić je, inače, novinare sazvao kako bi objasnio svoje razloge odustajanja od kandidature za predsjednika države. Kaže da su se u sve umiješale tajne službe i sumnjivi stranački ljudi te da su ga na utrku nagovarali sumnjivi ljudi, između ostalih i oni s hrpom problema s pravosuđem.

'Bio sam uvjeren da ću kroz kampanju moći promovirati Savez za građansku i etičku Hrvatsku i govoriti o stvarima o kojima nitko drugi ne želi', objasnio je.

Ostao je pri tvrdnji da je svojih 1.250 potpisa podrške kandidaturi 'poklonio' nesuđenom kandidatu Ivanu Rudi, no sada tvrdi da se radilo o potpisima za europske izbore. Čuo je da su potpisi navodno završili kod kandidata Ivana Vilibora Sinčića pa je ponovno pozvao Rudu da mu ih vrati.