trakavica se nastavlja

Grmoja odgovorio Kapulici: Do grla je u aferi Janaf, trebao bi na razgovor u DORH

04.04.2022 u 14:07

Bionic
Reading

Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja kaže da ono što je napravio Mario Kapulica (HDZ) nije bilo dio dogovora koji su javno potvrdili gostujući na televiziji N1

'Nije poštovao dogovor, on je bio jasan - da Mario Kapulica javno, na televiziji, pred kamerama odgovori na pitanja o povezanosti s klubom u Slovenskoj 9. On je to navodno radio u privatnom aranžmanu i prošao. Uvjeren sam da bi na tom testiranju prošao i Mario Banožić s tvrdnjom da je na dronu bilo 40 kilograma eksploziva', rekao je Grmoja na konferenciji za novinare, prenosi N1. Ona je uslijedila nakon konferencije Marija Kapulice, na kojoj je HDZ-ov saborski zastupnik objavio da se podvrgnuo poligrafskom testiranju nakon optužbi vezanih uz klub iz Slovenske 9.

Grmoja je podsjetio na to da je Goran Puklin, Kapuličin kum, u svom stanu čuvao više od četiri milijuna kuna iz kluba u Slovenskoj 9.

'Kapulica ne bi trebao na poligraf da odgovara na nekoliko pitanja, nego na informativni razgovor u DORH i USKOK, gdje bi trebao odgovoriti na cijeli niz pitanja. To čak i ne mora biti javno, ali preduvjet da se dogodi takav informativni razgovor je da DORH i USKOK budu neovisni', istaknuo je.

Objasnio je da je 'samo naslućivao dijelove Kapuličine povezanosti. Dakle nije svatko tko je bio u klubu u Slovenskoj 9 ujedno kriminalac, ali nije dobro što su tamo bili. Neki koji su tamo bili direktno su povezani s aferom Janaf', rekao je Grmoja.

'Ne vjerujem nalazima koje je netko platio u privatnom aranžmanu, a siguran sam da je Mario Kapulica do grla u aferi Janaf i iza toga stojim', istaknuo je Grmoja te kaže da neće 'nalaziti detektivsku agenciju kojoj vjeruje', nego će se držati dogovorenoga: da to bude javno i pred kamerama.

'Tako smo se dogovorili. On je pristao na to, pružio mi je ruku. Ovo je bilo prilika da Kapulicu izvučemo na čistac. Želio sam da Mario Kapulica odgovori na sva ova pitanja i tvrdnje koje sam ja rekao. Danas o tome nije rekao ni riječ', rekao je Grmoja, prenosi N1.