TV oklada

Mario Kapulica bio na poligrafu, otkrio rezultate: Iz izvješća je razvidno...

04.04.2022 u 12:55

Bionic
Reading

Podvrgnuo sam se poligrafskom testiranju i dobio sam rezultate, istaknuo je na konferenciji za novinare saborski zastupnik HDZ-a Mario Kapulica. A sve je krenulo optužbama vezanim uz klub iz Slovenske 9, koje je na N1 televiziji prije dva tjedna iznio Mostov Nikola Grmoja

Mario Kapulica na početku je istaknuo da je od njega zatraženo da se podvrgne poligrafskom ispitivanju kako bi dokazao da govori istinu. 'Nakon toga obojica smo se obvezala, i Grmoja i ja, uživo pred hrvatskom javnošću da će napustiti politiku i prestati politički djelovati onaj za kojeg se dokaže da laže', objasnio je.

'Emisija je bila u nedjelju. Već u ponedjeljak kontaktirao sam s prvom agencijom koja se pojavila na internetu kada sam upisao ‘gdje napraviti poligrafsko testiranje’. Radi se o privatnoj detektivskoj agenciji, jednoj od prvih agencija u Hrvatskoj. Poligrafsko testiranje obavio je licencirani poligrafski ispitivač koji je ujedno sudski vještak i koji je spreman istupiti u javnost i govoriti o ovom pitanju te potvrditi točnost poligrafskog nalaza. Napravio sam to u prvom terminu koji mi je ponuđen, tri dana nakon što smo kolega Grmoja i ja pred čitavom javnosti rekli koji je ulog. A to je da ću se povući iz političkog života ako se dokaže da sam ja lagao. To je učinio i Grmoja. Nakon testiranja morao sam pričekati izvješće, a čim sam ga dobio, sazvao sam ovu konferenciju', rekao je Kapulica, prenosi N1.

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

'Iz izvješća je razvidno da nikada nisam bio u Slovenskoj 9. Razvidno je da prije pojave afere u medijima nisam čuo za klub u Slovenskoj 9. Vidljivo je da nisam bio u klubu u Slovenskoj 9 i da me nitko nikad nije pozvao da dođem u taj klub', istaknuo je.

  • +7
Zagreb: Konferencija za medije Maria Kapulice Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Kapulica je rekao da je, koliko on zna, Grmoja, kada su ga novinari pozvali na poligrafsko testiranje, rekao da nema što on ići na poligrafsko testiranje.

'I to je točno jer jedini ja mogu odgovoriti na pitanje jesam li tamo bio ili ne. On ima neke papiriće koje je pretvorio u istine i iznosio ih je ne kao stavove, nego kao činjenice. Uputio sam vas da kontaktirate s tvrtkom u kojoj sam pristupio poligrafskom testiranju da vam objasne kako se provodi to ispitivanje', istaknuo je.

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Kapulica je objasnio kako mu je rečeno da na poligrafskom testiranju ne smije biti prisutan nitko osim ispitivača te da ne smije biti buke ni slika u prostoriji.

'Zato sam napravio poligrafsko testiranje onako kako su mi ljudi, koji se bave time, rekli da se to mora napraviti', istaknuo je Kapulica, prenosi N1.

'Grmoja je politički mrtav'

Mario Kapulica čeka da Grmoja kao političar komentira njegove poligrafske rezultate, i to već danas, ali ne sutra 'jer on sutra više nema što raditi u politici'.

'Imate čovjeka koji je u mnogim institucijama Sabora, imate neke njegove suradnike za koje mi ne znamo tko su, a koji mu daju lažne informacije na temelju kojih on u javnom prostoru denuncira druge ljude. Očekujem da kaže tko su ti ljudi, kojoj vrsti obavještajnog podzemlja oni pripadaju...  'Rekao je da će se on, ako treba, povući iz javnog života. Ne treba, ne tražim to, ali on se treba povući iz politike. Što se tiče javnog života, on može slobodno sudjelovati u humanitarnim udrugama, u duhovnim obnovama i objašnjavati mladim ljudima kako nije u redu koristiti laži i ovakve vrste konstrukcije protiv ljudi s uskim političkim ciljem da im se našteti, da im se dovede u pitanje njihov integritet i čast. On je politički mrtav. To je žalostan kraj jedne karijere, ali znate kako se kaže, vrč ide na vodu dok se ne razbije', istaknuo je Kapulica.