počast ratniku

Grbin u Ogulinu: General Stipetić sve napravio profesionalno i odgovorno

14.03.2021 u 18:23

Bionic
Reading

U povodu treće obljetnice smrti generala Petra Stipetića, predsjednik SDP-a Peđa Grbin odao je počast i položio vijenac kod spomen ploče na ogulinskom trgu koji nosi Stipetićevo ime poručivši kako je taj general "napravio sve što je trebalo i kada je trebalo, profesionalno i odgovorno"

Grbin, koji je u nedjelju na polaganje vijenca došao u pratnji izaslanstva ogulinske organizacije svoje stranke, poručio je kako je general Stipetić za Hrvatsku napravio jako puno dok su danas mnogi ‘generali poslije bitke’.

Petar Stipetić bio je general kada je trebalo - za vrijeme bitke, ustvrdio je čelnik SDP-a. “On je zadužio sve u Hrvatskoj i nas u SDP-u i smatram da je upravo njegov Ogulin mjesto gdje mu se treba odati priznanje”, poručio je Grbin dok je, na opasku da danas u Ogulinu nitko iz državnih vlasti i vojske nije položio cvijeće za svog stožernog generala preminulog 14. ožujka 2018. u Zagrebu, uzvratio kako je to bilo i očekivano.

“General Stipetić je od onih ljudi koji je napravio sve što je trebalo, kada je trebalo, profesionalno i odgovorno. Nikada se zbog toga nije busao u prsa, nikada nije tražio pompu niti priznanja, već je živio skromno", rekao je čelnik SDP-a.

Dodao je kako su došli odati počast i njegovom imenu i onome što je učinio za Hrvatsku, "A to je sloboda i spašeni mnogu životi za vrijeme Oluje. Činjenica da su ga iz državnog protokola i vojske zaboravili ne govori ništa o Petru Stipetiću već o onima koji ga se danas nisu sjetili”, ustvrdio je Grbin.

Ministarstvo obrane je pak na svojoj internet stranici objavio da je u petak, u ime Ministarstva obrane, u povodu treće obljetnice smrti položeno cvijeće na grob stožernog generala Petra Stipetića na zagrebačkom groblju Mirogoj, u Aleji hrvatskih branitelja.

U objavi stoji da je Stipetić bio načelnik Glavnog stožera OS RH od 2000. do 2002. godine te da je za aktivno sudjelovanje u Domovinskom ratu i doprinos u stvaranju Hrvatske vojske dobio brojna odlikovanja: Spomenicu Domovinskog rata, Red Nikole Šubića Zrinskog, Red bana Josipa Jelačića, Red hrvatskog pletera, Red kneza Domagoja s ogrlicom i Velered kralja Petra Krešimira IV. s lentom i Danicom. Zaslužio je i medalje Oluja i Bljesak te pohvalu i nagradu ministra obrane i načelnika Glavnog stožera.