izbačen iz stranke

[FOTO/VIDEO] Grbin: Gotovac je bio nekolegijalan, ucjenjivao je i stavio je osobne interese ispred interesa zajednice

13.09.2022 u 22:37

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je u utorak nakon sjednice Predsjedništva stranke, da je čelnik zagrebačke organizacije Viktor Gotovac isključen iz SDP-a zbog nekolegijalnog ponašanja prema partnerima iz Možemo! te stavljanja osobnih stranačkih interesa na prvo mjesto.

Nakon više od tri sata rasprave, u kojoj su najprije saslušali i ispitivali Gotovca, a potom raspravljali bez njega, članovi Predsjedništva su velikom većinom glasali za njegovo izbacivanje iz SDP-a, dok je protiv bila Sabina Glasovac. Izglasana je i dvogodišnja suspenzija Davora Terzića, izvršnog tajnika za središnju Hrvatsku.

Grbin je izrazio nezadovoljstvo time što se na Iblerom trgu (sjedištu SDP-a) ponovno raspravljalo o unutarstranačkim odnosima, u vrijeme "kada se Hrvatska nalazi u velikoj ekonomskoj krizi, a na vidjelo izlaze korupcijske afere", kazao je.

''Ono što je uslijedilo prelazi granice kolegijalnog. Nazvati partnera (Možemo!) i ucjenom tražiti od njega da sudjeluje u unutarstranačkim razračunavanjima i to uvjetovati glasanjem za odluku o kojoj funkcionira Grad Zagreb nije ne samo socijaldemokratski nego ni demokratski'', rekao je večeras novinarima Grbin, nakon sjednice Predsjedništva stranke.

Zagrebački SDP prije četiri dana donio je odluku o raskidanju sporazuma s platformom Možemo! u Gradu Zagrebu, dan uoči nacionalne stranačke konvencije.

''O nesretnom tajmingu još bi se moglo razgovarati. Međutim, staviti osobne stranačke interese ispred interesa zajednice, grada, općine, županije ili države nije nešto što bi bilo tko, tko se bavi politikom smije i može raditi'', istaknuo je šef SDP-a.

Izjava za medije predsjednika SDP-a Peđe Grbina nakon izbacivanja Viktora Gotovca iz stranke Izvor: Cropix / Autor: Ranko Šuvar / CROPIX

Grbin najavljuje da će SDP 'sjesti za stol' s platformom Možemo! kako bi definirali okvire suradnje, ocijenivši da dosadašnja suradnja nije dovoljno kvalitetno funkcionirala.

''Spreman sam poslušati svaki argument kolega iz gradske organizacije. Ja ne bježim od toga da neke stvari nisu onakve kako smo zamišljali prije godinu dana i dva mjeseca'', poručio je.

  • +15
Peđa Grbin Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar

Vođenje zagrebačke organizacije SDP-a do novih unutarstranačkih izbora preuzet će jedan od potpredsjednika SDP-a, čije će ime biti poznato sutra. Predsjednik stranke napomenuo je da su na prvom mjestu komunikacija, konzultacije i razgovori.

''Ako me iz jedne općine ili grada u Varaždinskoj županiji mogu obavijestiti o tome što namjeravaju napraviti, onda očekujem da to naprave i kolege u Zagrebu'', rekao je Grbin.