STRANKA ZA GRAD TVRDI

'Gradski zastupnici o Holdingu glasuju po narudžbi'

25.10.2013 u 11:24

Bionic
Reading

Nakon što je u srijedu Gradskoj upravi i Upravi Zagrebačkog holdinga dostavila lijek restrukturiranje megatvrtke, stranka ZA GRAD nastavila je istraživanje u Gradskoj skupštini

Tvrde da su kroz njega doznali da je dijagnoza gradskih zastupnika, kada je u pitanju ZGH, neznanje, neinformiranost i glasanje po narudžbi.

'Mnogi od zastupnika koji su dignuli ruke za razdvajanje Holdinga u nova poduzeća nisu znali osnovne informacije o tome kolike uštede to eventualno donosi, koliko se imovine uzima iz poduzeća te zašto se to uopće radi. To sugerira da zastupnici ne glasaju po savjesti, već djeluju po nalogu Gradskog poglavarstva', izjavila je Iva Kvakić, dopredsjednica stranke ZA GRAD.

Podsjećamo, ljudi koji su prije sedam godina isplanirali udruživanje gradskih poduzeća u Zagrebački holding obećavši ogromne uštede doveli su Holding do duga od preko sedam milijardi kuna.

'Postavlja se pitanje kako bez javno dostupnog plana i strategije možemo vjerovati ljudima koji su sustavno uništavali Zagrebački holding, tvrtku koja je vlasništvo građana Zagreba. Bojimo se da će se povijest ponoviti i da će građani ponovno plaćati nečiju nesposobnost i osobno bogaćenje', poručuju iz stranke ZA GRAD.

Darinko Kosor (HSLS), predsjednik Gradske skupštine, jučer je kada se glasalo o davanju suglasnosti Upravi ZGH-a da omogući da Autobusni kolodvor, Zagrebački digitalni grad, Zagrebparking, Zagrebačke ceste, Zagrebački velesajam i Vladimir Nazor postanu zasebna trgovačka društva što je uvod u privatizaciju nekih od njih, ustvrdio kako njima nitko ne treba dijeliti nikakve lijekove, a posebno ne stranke koje su na izborima dobile tri posto glasova te da će najbolji lijek za ZGH biti odluke skupštinske većine.

Iz stranke ZA GRAD pozivaju sve zainteresirane da dođu u ponedjeljak, 28. listopada u devet sati u Ilicu 107, gdje će biti prezentirana dijagnoza ekonomske povijesti i trenutačnog stanja u Zagrebačkom holdingu.