na čelu grada volonterski

Gradonačelnik Požege ostao bez plaće u Saboru. Pa su ga zaposlili u Domu zdravlja da brine o vozilima

30.03.2021 u 19:41

Bionic
Reading

Sredinom siječnja ove godine, gradonačelnik Požege bio je glavna vijest u državi. Tada su objavljene snimke da su Darko Puljašić i njegov zamjenik namještali gradske poslove i pritom prijetili. Nakon toga gradonačelnik Požege, ujedno i HDZ-ov zastupnik, pod pritiskom javnosti dao je ostavku u Saboru.

I tada je nastao dodatan problem za Darka Puljašića: kako je u isto vrijeme bio i gradonačelnik i zastupnik u parlamentu, odlučio je primati saborsku plaću, a gradonačelničku funkciju obavljati volonterski.

Tako da sada, kada je ostao bez posla u parlamentu, više nije imao primanja. No taj problem za poznatog HDZ-ovca brzo je riješen. Kako je za Telegram potvrdio predsjednik Upravnog vijeća Doma zdravlja Požeško-slavonske županije, Drago Gašpar, gradonačelnik Puljašić zaposlen je u toj ustanovi, na radno mjesto rukovoditelja Sanitetskog prijevoza. Tamo bi trebao početi raditi 1. travnja.

Na pitanje zašto je Puljašić zaposlen Gašpar je odgovorio ovako: 'Zašto? Pa čovjek nema prihoda. Od čega će živjeti?!'.

Za Telegram je potom potvrdio kako Puljašić nije zaposlen temeljem javnog natječaja, 's obzirom na to da je još 2013., kada je bio ravnatelj te institucije, potpisao aneks koji mu omogućuje da se u nju vrati na odgovarajuće radno mjesto.'

'On je izabrao da plaću prima u Saboru, a da gradonačelnički mandat obavlja volonterski. Stoga je normalno da je sada zatražio da se vrati na stari posao. Međutim, kako ustanova trenutačno ima ravnatelja postavljen je na poziciju rukovoditelja Sanitetskog prijevoza jer je to u rangu njegove diplome ekonomista', izjavio je Gašpar, uz ogradu da se Puljašić prvi javio njima i to pisanim putem.

Odmah su pronašli poziciju na koju ga mogu smjestiti. Gašpar je potvrdio i kako je, da bi se zaposlilo Puljašića, otkaz dobila djevojka koja je na radnom mjestu rukovoditelja Sanitetskog prijevoza bila zaposlena kao zamjena na određeno vrijeme.