Dumbović proziva

Gradonačelnik Petrinje: Nisam dobio poziv za sastanak, očito je stožer svrha sam sebi

06.01.2021 u 11:04

Bionic
Reading

Stožer civilne zaštite za saniranje posljedica potresa sastao se u srijedu u 9h, no gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović nije na tom sastanku

'Ja nisam dobio nijedno rješenje niti poziv, osim prvog poziva, kada je došao gospodin Medved i ne znam što se događa. Ako je to stožer koji je stožer van dometa mene kao gradonačelnika, onda OK, to su takve očito odluke. Deset posto Hrvatske zna moj broj telefona. Ako je bilo potrebe, sigurno bi me zvali. Ali ako nema potrebe, to je njihova politika. Oni tako odlučuju. Ako gradonačelnik nije na stožeru, ne prvi, drugi, treći, četvrti, peti, nego među prvima, onda je stožer sam sebi svrha i komunikacija danas već lagano očito puca, ako mene nitko nije pozvao, rekao je Dumbović za Studio 4 HTV-a.

Prozvao je i Crveni križ, za koji kaže da je na ime Petrinje, Gline i Siska dobio 36 milijuna kuna. 

'I jučer s mojom zamjenicom je prvi čovjek Crvenog križa rekao da oni imaju uvjete da hranu pripreme na tri lokacije po 500 ljudi. A nama treba 15 tisuća. Najveća odgovornost je na Crvenom križu. I ako u ovoj državi netko treba prvi pasti, to je Crveni križ. Jasno, ako cijeli svijet zna da su otvorili žiro račun i dobili 36 milijuna, ako i ne znaju oni organizirati topli obrok i dati ga ljudima, onda neka daju hitno novac da mi kuhamo za sve ljude hranu. Crveni križ je napravio to što je napravio. Povukli su se i od Crvenog križa gore nema ni "C", jer prije par dana naša predsjednica je bacila jaknu Crvenog križa. Bacila! Onda znate kakva je situacija. A to netko treba riješiti u Crvenom križu. I u stožeru. Ako mene već ne zovu, onda ću ja uvijek dati poruku preko medija', rekao je Dumbović.

  • +7
Premijer Andrej Plenkovic sudjelovao je na sastanku kriznog stozera u Petrinji Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac