sanacija štete

Poziv gradonačelnika Petrinje: Napadnimo skupa 100, 200, 300 krovova

05.01.2021 u 08:24

Bionic
Reading

Tlo na Banovini se i nakon velikog potresa i dalje ne smiruje dok pripadnici brojnih službi i volonteri na terenu pokušavaju sanirati štete da se koliko toliko uspostavi normalan život na pogođenom području.

'Uvijek nas ujutro nešto potrese. Mi smo svi jedna velika trauma. Stožer je centralna stvar i sve to daje novu snagu. Stvari se moraju iskomunicirati i realizirati', kazao je u javljanju za Dobro jutro, Hrvatska gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović.

Dodao je kako se prvih dana improviziralo, a kako su danas ljudi iscrpljeni. Poručio je da nema pametovanja i da treba pomoći, ljude treba zbrinuti.

Naglasio je da se nalaze u bezizlaznoj situaciji i traži da se samo malo bolje organiziraju.

'Moramo vjerovati jedni drugima. U Domovinskom ratu bili smo statistika, danas moramo biti broj koji će Hrvatska i Europa iskomunicirati. Opstojnost i našu grudu moramo obnoviti, istaknuo je.

Dumbović je zadovoljan što su u ponedjeljak formiranjem stožera za potres dobili glavu i što je na čelu toga tijela ministar Tomo Medved.

Petrinji, dodao je najviše trebaju krovopokrivači i saniranje svakog dimnjaka kako bi se male štete čim prije riješile. 'Novce imamo, sve ćemo platiti', rekao je Dumbović i pozvao sve koji pokrivaju krovove i znaju zidati dimnjake da napadnu skupa 100, 200, 300 krovova.

  • +34
Petrinja u ponedjeljak 4. siječnja Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL