nije poslušao policiju

Gradonačelnik Petrinje autom se zabio u ogradu, pa pobjegao s mjesta nezgode: Napravio sam najmanje sto prekršaja u posljednjih tjedan dana

07.01.2021 u 12:00

Bionic
Reading

Osoba koja se u srijedu navečer u centru Petrinje automobilom zabila u metalnu ogradu, a zatim pobjegla s mjesta događaja, gradonačelnik je toga grada Darinko Dumbović

Dumbović se automobilom vozio u srijedu navečer, nakon što je još jedan potres, magnitude 5,0 po Richteru, zatresao Petrinju te se prilikom vožnje kroz centar grada zabio u metalnu ogradu. Nakon toga se oglušio na upute policajca i pobjegao je s mjesta događaja, donosi Dnevnik.hr te tvrdi da im je Dumbović sam to potvrdio. Na pitanje je li točno da je on vozio taj automobil Dumbović je odgovorio:

'Pa gledajte... Ne znam otkud vam ta informacija. Živim u centru Petrinje. Da, ja se vozim po gradu, u strogom centru imam kuću i preuzeo sam odgovornost da dođem do kuće u kojoj je moja žena bila sama. Ona je teško preživjela potres', rekao je Dumbović za taj portal.

Rekao je kako je možda i napravio prekršaje, ali da nisu tako strašni.

'Spreman sam platiti kaznu, to je ionako najmanje što mi se dogodilo u posljednjih tjedan dana', rekao je Dumbović, dodajući da mu je sigurnije voziti se automobilom jer ako ide pješice kroz grad, riskira da mu cigla padne na glavu.

Priznao je i da češće krši prometne zakone.

'Radim prekršaj jer moram doći kući. Napravio sam ih najmanje 100 u posljednjih tjedan dana. Vozio sam u jednosmjernoj ulici u suprotnom smjeru...', nabrajao je Dumbović. Na snimci nezgode koju je Dnevnik.hr dobio u srijedu navečer čuje se kako policajci govore Dumboviću da ugasi vozilo i izađe iz njega, no on je pobjegao s mjesta nezgode.