UDAR NA BIVŠEG RAVNATELJA

Grad Zagreb podnosi kaznenu prijavu protiv Bore Nogala zbog nadriliječništva u bolnici Srebrnjak

17.12.2019 u 18:30

Bionic
Reading

Grad Zagreb je u procesu podnošenja kaznene prijave protiv donedavnog ravnatelja bolnice Srebrnjak dr. Bore Nogala. Nakon izvješća gradskog kontrolnog ureda o nepravilnostima koje su pronađene tijekom inspekcije, upravno je vijeće donijelo odluku o njegovoj smjeni koja je izazvala brojne negativne reakcije

Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić-Vukičević navela je da su se u bolnici obavljali zahvati za koje nisu imali dozvolu, javlja HRT. Iz nalaza HZZO-a zaključili su da se tamo događalo nadriliječništvo, istaknula je zamjenica gradonačelnika Milana Bandića.

'Znam da je to doktoru Nogalu smiješno, a bit će mu još smješnije kad sazna da smo podijeli prijavu jer smo zatražili odvjetničko mišljenje', priprijetila je Pavičić-Vukičević.

>>> Što se krije iza smjene Bore Nogala? U igri se spominju lobiji, nekretnine, ali i njegov megalomanski projekt koji neki nazivaju novim Obrovcem

Na optužbe je odgovorio je prozvani liječnik.

'Da sam ravnatelj, oštro bih protestirao protiv takvih riječi. Mislim da to ne stoji i ne dozvoljavam da se tako govori o našoj Dječjoj bolnici "Srebrnjak" koju smo mukotrpno stvarali', kazao je Nogalo.