TIK, TAK

Grabar Kitarović: S reformom obrazovanja moramo požuriti

19.06.2018 u 14:04

Bionic
Reading

Reforma obrazovanja mora svima pružiti jednake šanse, međutim s reformom moramo požuriti, izjavila je u utorak u Sisku predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, prilikom uručivanja nagrada najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola Sisačko-moslavačke županije te njihovim mentorima

Na svečanosti održanoj u Državnom arhivu, rekla je kako djecu od najmlađe dobi treba uključivati u predškolski odgoj i obrazovanje.

U modernome svijetu mladi moraju iskoristiti šanse koje im se pružaju, putovati i obrazovati se, ali se nakon toga i vratiti u zemlju, istaknula je Grabar-Kitarović.

Priznanja je ukupno primio 21 učenik, 12 ekipa i 33 njihova mentora iz župamnije, koji su na državnim natjecanjima osvojili jedno od prva tri mjesta. Prije dolaska u Sisak predsjednica Republike jutros je posjetila SOS Dječje selo u Lekeniku i jednu SOS obitelj te pogledala dječju predstavu.

Nakon Siska otputovala je u Hrvatsku Kostajnicu. Ondje će na brdu Čukur odati počast kod Spomen obilježja "Slomljeni pejzaž" Gordanu Ledereru, snimatelju HTV-a ubijenom na novinarskom zadatku 10. kolovoza 1991. tijekom velikosrpske agresije na Hrvatsku u Domovinskom ratu.

  • +4
Kolinda Grabar Kitarović u Sisku Izvor: Cropix / Autor: Mate Piskor / CROPIX

  Obići će, uz ostalo, i pilanu tvrtke Blažević te posjetiti obitelj Jakšić, čija je kuća stradala ove godine prilikom aktiviranja velikog klizišta. Posjetit će i Udrugu mladih Invictus koja je pomagala stradalnicima za vrijeme nedavnih poplava.