OGLASILA SE NA FACEBOOKU

Grabar Kitarović: Pupovac me proziva zbog izbora

21.08.2015 u 11:30

Bionic
Reading

'Ogradit ću se od izjava predsjednika Srbije Tomislava Nikolića kada se predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ogradi od uzvika Za dom spremni i Ubij Srbina', poručio je jučer na N1 televiziji predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća Milorad Pupovac. Nije dugo trebalo čekati reakciju predsjednice Kolinde Grabar Kitarović koja se komentarom oglasila na Facebook-profilu

'Kao hrvatska predsjednica, ponosna sam na dostignutu razinu zaštite prava nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj. Hrvatska država jaka je onoliko, koliko su zaštićeni njezini najranjiviji građani', poručila je Grabar Kitarović na svojem Facebook-profilu.

'Na nama političarima velika je odgovornost da svojim djelima i riječima gradimo povjerenje i omogućavamo suživot između većinskog hrvatskog naroda i pripadnika nacionalnih manjina, posebno srpske. Tome zasigurno ne pridonose najnovije izjave gospodina Milorada Pupovca koje se mogu razumjeti jedino u kontekstu nadolazećih izbora. No, izbori će proći, a za popravljanje narušenih međunacionalnih odnosa trebat će puno vremena i truda', rekla je predsjednica, pozvavši na odgovorno i tolerantno političko djelovanje, 'makar ono ponekad i ne donosilo poneki glas više'.

Podsjetimo, predsjednik Srbije Tomislav Nikolić nedavno je na godišnjicu Oluje, među ostalim, izjavio da 'Hrvatska slavi državu koju je osnovao Ante Pavelić'.

'Kad bi se naša predsjednica države ogradila od uzvikivanja Za dom spremni i Ubij Srbina, onda bih se i ja ogradio od izjava predsjednika Nikolića. Ne slažem se s predsjednikom Nikolićem. Već sam jedanput i više puta to rekao', poručio je jučer na televiziji N1 Pupovac.

KGK - "Kao hrvatska predsjednica ponosna sam na dostignutu razinu zaštite prava nacionalnih manjina u Republici...

Posted by Kolinda Grabar-Kitarović on Friday, 21 August 2015