Grabar Kitarović priznala

'Pogriješila sam kad sam najavila preseljenje Ureda, nisam mislila da država neće naći zamjenski prostor'

25.04.2018 u 13:47

Bionic
Reading

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović priznala je da je pogriješila kada je na početku mandata najavila preseljenje Ureda predsjednice s Pantovčaka u manji prostor. Svoje priznanje izrekla je na konferenciji za medije, na kojoj je predstavila novu racionalizaciju predsjedničkog kompleksa na Pantovčaku

Tri četvrtine Park-šume Pantovčak, koja se prostire na više od 95 hektara i u kojoj je smješten Ured predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, ubuduće bi trebale biti otvorene za javnost.

Naime, u tijeku je završna faza projekta ministra državne imovine Gorana Marića i predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović, u dogovoru sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, prema kojem će ubuduće park biti javan.

'Zalagala sam se da dužnosnici imaju snage i mudrosti priznati pogreške, a tako i ja danas priznajem svoju. Tada nisam mogla zamisliti da država ne može osigurati zamjenski, odgovarajući objekt za Ured predsjednice', kazala je Grabar Kitarović.

Pojasnila je kojim se motivima povodila kada je prije tri godine najavila preseljenje Ureda predsjednice, javlja N1.

  • +7
Goran Marić, Kolinda Grabar Kitarović i Milan Bandić o ustupanju šume na Pantovčaku Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovačev

'Prva ideja bila je približiti se građanima. Držim da sam ta načela ostvarila kroz svoj rad, kroz izmještanje Ureda, kroz rad na terenu... Voljela bih kad bih mogla izaći na ulicu i razgovarati s ljudima u svakom trenutku. Drugo je bilo ušteda, a ovim smanjenjem za 700 tisuća kvadrata bit će i više ušteda. Treće je smanjenje broja dužnosnika te je broj dužnosnika de facto prepolovljen, a smanjen je i broj zaposlenih, s time da nikome nismo dali otkaz, nego smo to rješavali na razne načine. Četvrto je bilo otvoriti Pantovčak građanima. Namjera je da ovih preko 700 tisuća kvadrata bude otvoreno građanima, a u suradnji s Vladom da radimo na tome da taj prostor stave u svrhu tako da građani mogu uživati u njemu. Peto je smanjenje broja pripadnika Počasno-zaštitne bojne, koji će se ovime svakako smanjiti', pojasnila je.

  • +106
Kolinda Grabar Kitarović Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL