PODRŠKA U ODLASKU

Grabar Kitarović: Ostavka Martine Dalić odgovoran je politički čin

14.05.2018 u 16:52

Bionic
Reading

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović ocijenila je u ponedjeljak da je ostavka potpredsjednice Vlade Martine Dalić razborit i odgovoran politički čin i izrazila potporu Vladi i izvanrednom povjereniku u nastojanima za uspješnim završetkom postupka nagodbe o restrukturiranju Agrokora, priopćeno je iz Ureda predsjednice RH

"Nijedan važan državni posao, pa tako ni postizanje nagodbe o restrukturiranju Agrokora, ne može ovisiti o jednom čovjeku niti smije biti njegov talac. Jedini cilj toga procesa jest stabilnost kompanije, očuvanje radnih mjesta i zadržavanje ukupne gospodarske stabilnosti.

To je strateški državni interes. Dosadašnji tijek toga procesa može se ocijeniti uspješnim. Zadaća je nadležnih državnih tijela utvrditi sve relevantne činjenice glede sumnji na netransparentnost, mogući sukob interesa odnosno moguće povrede zakona, bez pritiska javnosti ili politike. Neovisno o tim aktivnostima, ključno je zadržati dinamiku postizanja nagodbe s ciljem očuvanja radnih mjesta i opstojnosti uključenih tvrtki," izjavila je predsjednica.

Predsjednica Republike izražava potporu Vladi Republike Hrvatske i izvanrednom povjereniku u nastojanima za uspješnim završetkom toga procesa, kaže se u priopćenju Ureda predsjednice.

  • +106
Kolinda Grabar Kitarović Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL