PRAVI SE GLUHA

Grabar Kitarović: Nisam čula proustaško skandiranje na stadionu

26.03.2016 u 13:22

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ustvrdila je, na upit reportera N1 Antonia Zavade, da nije čula skandiranje ustaškog pozdrava 'za dom spremni', uzvike 'ustaše, ustaše' i sl. na osječkom stadionu tijekom utakmice Hrvatska-Izrael

N1.info podsjeća kako se ustaški pozdrav 'za dom spremni' orio punim stadionom, a sramotne pokliče opet su izvikivali neki navijači hrvatske reprezentacije. O događajima koji su se zbili u srijedu na utakmici između Hrvatske i Izraela, novinar N1 televizije pitao je i predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović.

'Nisam čula skandiranje', rekla je Grabar Kitarović.

'Prije utakmice sam na Facebooku pozvala na dostojanstveno navijanje protiv rasističkih povika. U svakom slučaju, to osuđujem', kaže predsjednica i dodaje da se zbog toga ne može sankcionirati nogometnu reprezentaciju.

'To je nemoguće kontrolirati, toga se možemo riješiti jedino edukacijom. Policija je odradila sjajan posao, spriječila je sve što se moglo spriječiti.'

Sramotno skandiranje u Osijeku osudili su Vlada, HHO, židovska zajednica u Hrvatskoj te Antifašistička liga.

'Još jednom se dogodila eskalacija govora mržnje, koji ovog puta nije bio sporadičan. Riječ je o višekratnom i dugotrajnom uzvikivanju 'ZA DOM SPREMNI!' i skandiranju 'MI HRVATI, USTAŠE, USTAŠE!' u čemu su sudjelovali brojni gledatelji nogometne utakmice između reprezentacija Hrvatske i Izraela odigrane 23. ožujka u Osijeku', priopćilči su iz Antifašističke lige.