TOLIKO ZLA NA MALOM PROSTORU

Govoreći o vrtićima Bandić citirao Šešelja?!

08.07.2011 u 13:42

Bionic
Reading

Komentar u jednim dnevnim novinama u kojemu je Milan Bandić okarakteriziran kao 'gradonačelnik koji uzima' naveo je zagrebačkog gradonačelnika da citira haškog optuženika Vojislava Šešelja

'Toliko zla na malom prostoru', rečenicu haškog optuženika Vojislava Šešelja kojom je u jednom od svojih lamentiranja okarakterizirao Hercegovinu, parafrazirao je na medijskoj konferenciji zagrebački gradonačelnik Milan Bandić komentirajući pisanja o njemu u jednim dnevnim novinama.

'U kolumni u jednom mnogotiražnom dnevniku okarakteriziran sam kao gradonačelnik koji otima. Non-stop pilana: 'Bandićeve odluke', 'Bandić otima', 'Bandić uzima'. Stalno veliki naslovi. To je sramota. Toliko zla na tako malom prostoru. To je Šešelj rekao za Hercegovinu, pa bih i ja tako sve to mogao usporediti s njim', prokomentirao je gradonačelnik Bandić nastavak 'trakavice' o zagrebačkim vrtićima.

Naveo je i nekoliko beneficija koje imaju građani Zagreba, posebno se osvrnuvši na dodatke na primanja umirovljenika čije su mirovine niže od 1.500 kuna te rodiljne naknade za koje je ustvrdio da su, iako snižene, još uvijek najviše u Hrvatskoj. 'I kad su vrtići u pitanju, čak 75 posto roditelja plaćat će manje ili jednako do sada, 20 posto plaćat će više, a pet posto – najviše. Upravo se ovi posljednji i bune jer su glasna manjina i dostupni su im mikrofoni', rekao je Bandić.

Ustvrdio je da se u Zagrebu 'ne dižu cijenu vrtića', ali i podsjetio da se vrtić do sada plaćao 200 i 400 kuna, što je, po njemu, 'bilo besramno malo'. 'Nijedan grad u Hrvatskoj nije imao toliko, a nitko o tome nije govorio. Uvode se instrumenti dohodovnog principa – oni koji imaju više, i platit će više, a oni koji nemaju, platit će manje. To je aktivna populacijska i demografska politika', smatra Bandić.

Najavio je i da će o prijedlogu odluke o vrtićima, zajedno sa suradnicima, 'ponavljati kao papagaji, do iznemoglosti, sve dok im jezik ne zadeblja, a istina ne dopre do uha običnog čovjeka'. 'Nije to Bandićeva odluka, nego prijedlog koji je Skupština usvojila', zaključio je zagrebački gradonačelnik.