PORUKA IZ VUKOVARA

'Gospođo Gadafi, odstupite!'

01.03.2011 u 13:33

Bionic
Reading

Umjesto prosvjeda, gađanjem jajima fotografija onih koje smatraju krivcima za krizu u državi i društvu, najavljenih za subotu u Vukovaru, nezavisni političar Petar Macut odlučio je promijeniti radni naslov prosvjednog okupljanja koji će glasiti – 'Gospođo Gadafi, odstupite!'

Macut je najavio kako će od utorka do subote svakodnevno na glavnom vukovarskom trgu isticati upravo tu poruku te da je odlučio odustati od kokošjih jaja.

'Dobio sam informacije iz krugova bliskih Vladi da će se najavljeni prosvjed u Vukovaru iskoristiti za izazivanje incidenata koji bi trebale iskompromitirati i mene, ali i one koji dođu prosvjedovati. Zato sam odlučio odustati od jaja kao sredstva izražavanja nezadovoljstva', poručio je Macut. Pojasnio je kako je 'lako moguće, pa i sigurno, bacanje jaja mimo predviđene mete, pa oni koji budu nazočili tom političkom prosvjedu to mogu činiti isključivo na miran i dostojanstven način'.

Nezavisni političar Petar Macut najavio je za subotu prosvjed u kojem bi se jajima gađale fotografije onih koje Vukovarci smatraju glavnim krivcima za krizu i tešku situaciju u kojoj se nalaze građani. Nekoliko sati nakon najave prosvjeda nepoznati počinitelji jajima su gađali vukovarsku gradsku upravu. Petar Macut ogradio se od tog napada poručivši kako u zgradi gradske uprave 'nema nijedne državne institucije na koju bi se mogla bacati jaja'.

'Očito je bila riječ o neartikuliranom bijesu građana ili je netko u korist Vlade želio minirati subotnji prosvjed', zaključio je Macut.