PREZAPOSLEN

Glavni tajnik ORaH-a podnio ostavku, ali ostaje u stranci

24.07.2015 u 10:03

Bionic
Reading

Hrvoje Horvat podnio je ostavku na mjesto glavnog tajnika stranke, potvrdili su za tportal u ORaH-u. S funkcije tajnika Horvat se povukao zbog previše posla, ali ostaje u stranci

'Točno je da je Hrvoje Horvat podnio ostavku na mjesto glavnog tajnika, ali ostaje član ORaH-a te aktivan u programskom radu stranke. Ostavku je dao zbog velike količine obaveza koje ima kao ravnatelj Savjetodavne službe u poljoprivredi', potvrdio nam je glasnogovornik ORaH-a Dean Šarčević.

Hrvoje Horvat doktor je veterinarske medicine s iskustvom u međunarodnom sektoru, prehrambenoj industriji te javnoj upravi. Radio je kao projektni djelatnik u Međunarodnom komitetu za pomoć (IRC), voditelj prodaje u njemačkoj tvrtki Sano, voditelj sektora proizvodnje tvrtke Gavrilović, voditelj investicijskog projekta Svjetske banke te savjetnik u Agenciji za plaćanja u poljoprivredi.

Od ožujka 2014. obnaša funkciju ravnatelja Savjetodavne službe u poljoprivredi, no pred njim su velike obaveze.

Kako je krajem prošle godine pisao Agroklub, Savjetodavna služba u sljedećih pet godina mora samostalno osigurati dio prihoda od svojih aktivnosti, a mimo sredstava državnog proračuna, što bi pružilo i efikasnije i kvalitetnije povezivanje teorije i prakse. Konačni cilj je da savjetodavci 50 posto svojih prihoda osiguraju sami, pružajući usluge za 95.000 gospodarstava Hrvatske sa svojim 221 zaposlenim, i tako funkcioniraju neovisno.