neobična kampanja

Glavašević uskoro kreće na put od Bruxellesa do Zagreba biciklom, trajat će dva tjedna

15.05.2024 u 14:24

Bionic
Reading

Kandidat SDP-a na listi za Europski parlament Bojan Glavašević rekao je kako mu je jedan od prioriteta politika hrane, ali i kvaliteta života te pitanja slobode medija i zaštite manjina na koja će potražiti odgovore tijekom puta od Bruxellesa do Zagreba, a na koji će se uputiti biciklom

Glavašević je rekao kako se za ovakav tip kampanje odlučio zato što "postoji percepcija da europski zastupnici, kada odu u Bruxelles, nestanu na pet godina i nitko zapravo ne zna što rade".

"To vrijedi za, nažalost, mnogo njih. Za neke od njih to nije istina, recimo za Biljanu Borzan i Freda Matića znamo čime se bave. Ako budem izabran, hrvatski građani mogu biti sigurni da će znati što ću raditi i čime ću se baviti, zato što planiram svakodnevno raditi za Hrvatsku", poručio je Glavašević u srijedu na konferenciji za medije.

Tako je najavio da će se, ako bude izabran, intenzivno baviti politikom hrane - oznakama izvornosti, zaštitom hrvatskih tradicionalnih proizvoda i autohtonih vrsta.

Naveo je i kako je jedno od glavnih pitanja za kvalitetu života koje se tiče priuštivosti stanovanja te standarda života i cijena vezano i za željeznice, za što je ocijenio da je dobro da i druge političke stranke pričaju o tome jer su željeznice "idući veliki vizionarski projekt za Hrvatsku, kao što su bile autoceste 90-ih".

Također je istaknuo i pitanje slobode medija i pitanje prava manjina, poručivši kako će putem potražiti odgovore na neka od tih pitanja.

Glavašević je najavio kako on i njegov šef kampanje Jure Zubčić u noći idu za Bruxelles, a od tamo će se Glavašević 18. svibnja ujutro uputiti biciklom nazad prema Hrvatskoj.

Put je dugačak čak 1500 kilometara, za što će mu trebati dva tjedna ako ne bude nepredviđenih situacija, a dnevno će voziti između 53 i 123 kilometra.

Putem će se zaustavljati u gradovima i mjestima gdje će potražiti odgovore i na pitanja građana vezana za EU, a između ostalog razgovarat će i s Hrvatima koji su otišli iz Hrvatske u posljednjih nekoliko godina s obzirom na to da su oni jedna su od glavnih tema u našoj politici.

"Kao skupina oni nisu sugovornici u tom razgovoru, oni su samo predmeti razgovora. Jedan od ciljeva u kampanji je da s tim ljudima razgovaramo i pitamo što misle o svemu što se o njima govori i mogu li doista Hrvatska i politika učiniti išta da se oni zapravo i vrate", istaknuo je Glavašević.

Glavaševića je ispred središnjice SDP-a na Iblerovom trgu došao ispratiti SDP-ov saborski zastupnik Arsen Bauk.