NAPAD PREKO TWITTERA

Glavašević sasuo paljbu po predsjednici zbog Vučića: Pljunuli ste u lice Hrvatskoj, sramite se!

09.09.2018 u 19:45

Bionic
Reading

Govor Aleksandra Vučića u nedjelju na mitingu u Kosovskoj Mitrovici izazvao je rekacije hrvatskih političara. Srpski predsjednik je između ostalim izjavio kako u Kninu danas vijori šahovnica koje 'tamo nikad nije bilo'

"Ne svojom, ali ne isključivo i tuđom krivnjom. Službeno i neslužbeno, pomagali smo svojoj braći. Srbi su ginuli za Knin, za Sarajevo, za Prištinu. U Kninu se danas vijori šahovnica koje tamo nikad nije bilo, u Sarajevu je broj Srba 50 puta manji od onog koji je bio, a u Prištini živi svega nekoliko Srba", rekao je Vučić u Kosovkoj Mitrovici te je istaknuo kako je Milošević bio veliki lider, ali s nerealnim željama.

Bivši SDP-ovac i Bojan Glavašević zbog Vučićevog govora kritizirao je predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović koja je predsjednika Srbije ugostila u Zagrebu prošle godine.

"Lijep pozdrav svima koji su me nazivali nacionalistom kad sam upozoravao da Aleksandar Vučić nije prijatelj Hrvatske, a posebno Kolindi Grabar Kitarović koja ga je pozvala i tako pljunula u lice Hrvatske. Eto vam Vaš "europski Vučić", Predsjednice. Sram Vas može biti", napisao je Glavašević na Twitteru.

Na Twitteru je o Vučiću pisala i Jadranka Kosor.

"Veličanjem Miloševića Vučić je danas opet ponizio žrtve njegovog režima. Ali; to je taj isti Vučić koji je u RH nedavno primljen s počastima bez isprike zbog njegove osobne potpore Miloševićevoj politici u vrijeme agresije i na RH i na BiH. Nema čuđenja", napisala je bivša premijerka i šefica HDZ-a.