ISKORIŠTAVANJE MALOLJETNIKA

Glavaševa stranka vrbovala učenike po školama

28.12.2009 u 20:33

Bionic
Reading

Na adrese čak 3.700 maturanata s područja Osječko-baranjske županije, među kojima su i brojni maloljetnici, iz HDSSB-a su prošloga tjedna počela stizati pisma koja bi ih trebala motivirati na priključenje ovoj stranci

Ovakvu mobilizaciju članstva koju su pokrenuli Mladi HDSSB-a, još nezabilježenu na našem području, u Glavaševoj stranci objašnjavaju time da žele mladima omogućiti da 'uzmu svoju sudbinu u svoje ruke', pozivajući se pri tome na već dobro prokušane teze o 'zaostalosti i zapostavljenosti Slavonije i Baranje' za koju se, za razliku od drugih političara i stranaka, HDSSB-ovi seniori 'u Hrvatskom saboru žestoko bore'.

'Pismo je rezultat kontinuiranog rada naše mladeži s ciljem da se u ovim teškim vremenima mlade motivira na aktivniju ulogu u društveno-političkom životu. Pismom im se ukazuje na ono što se događa u našoj državi i s našim krajem i želi ih se motivirati da svojim angažmanom stanje promijene na bolje', kazao je predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić.

Ono što je u ovom slučaju intrigantno jest to kako su u HDSSB-u uspjeli doći do ovih podataka. Naime, podaci o datumima rođenja maloljetnika su tajni.

'Mi smo organizirana stranka i udruga koja može doći do bilo kakvih podataka, pa tako i ovih', zaključio je Šišljagić. Predsjednik Mladih HDSSB-a Karlo Šatvar, koji i potpisuje pismo, kaže da u današnje vrijeme nije problem doći do takvih podataka.

'Dovoljno je samo malo prosurfati internetom i spojiti se na Facebook i eto podataka. Nismo na ovom projektu radili sve skupa tjedan dana, a pokazao se kao pun pogodak i opet ćemo ga raditi', rekao je Šatvar. No uzme li se u obzir da Osječko-baranjska županija, kojoj je na čelu Šišljagić, vodi skrb o svim srednjim školama na svom području, možda im u ovom slučaju nisu trebali internet i Facebook, piše Jutarnji.hr.