POVRATAK OTPISANOG

Glavaš stigao u Osijek, najavio političku aktivaciju

01.02.2015 u 21:02

Bionic
Reading

'Presretan sam što sam ovdje. Sutra ćemo se počet bavit pravnim problemima. To je u prvom redu pravna bitka, nastavak za dokazivanje nevinosti. Sve preostalo vrijeme ću uložit ću politički rad. Novom predsjedniku i novoizabranom vodstvu pomagati ću u radu u stranci kako bi se učvrstila i pripremila za nadolazeće parlamentarne izbore koji slijede', prve su riječi Branimira Glavaša nakon što je oko 19,15 ušao u Hrvatsku na graničnom prijelazi Slavonski Šamac.

Glavaš je na prelaz granice čekao oko jedan sat jer je s bosanskohercegovačke strane još na snazi bila zabrana izlaska iz zemlje, koja je na snagu stupila u vrijeme kada je dobio dopuštenje da vikende provodi izvan zatvora.

'U ponedjeljak ne očekujem ništa. Ne očekujem da će biti neko ročište, jer moj odvjetnik nije dobio poziv. Postoji mogućnost da u ponedjeljak odluku donese sudac pojedinac, tada sudac pojedinac nije u obavezi pozvati odvjetnika, ili mene ili državno odvjetništvo', rekao je Glavaš.

U slučaju da o zahtjevu državnog odvjetništva raspravlja izvanraspravno vijeće, tada će, kako je istaknuo, poziv dobiti moj odvjetnik i ja osobno.

Naglasio je kako će drugostupanjsku odluku donijeti slijedećih dana izvanraspravno vijeće.

U svakom slučaju, istaknuo je Glavaš, očekujem da prijedlog tužiteljstva bude odbijen i da nastavim obranu sa slobode'.

Glavaša je u Slavonskom Šamcu dočekalo stranačko vodstvo predvođeno Vladimirom Šišljagićem, Borom Grubišićem i Dinkom Burićem.