ISTRAŽUJE GA USKOK

Gavrilović: Ovo je hajka na mene jer sam tužio državu!

26.11.2014 u 20:27

Bionic
Reading

Georg Gavrilović, vlasnik Mesne industrije Gavrilović, reagirao je na pokretanje USKOK-ove istrage protiv njega zbog sumnji da je novcem za obranu Hrvatske 1992. godine stvorio svoje poslovno carstvo. Gavrilović je uvjeren da je istraga tek hajka državnih institucija na njega zbog međunarodne arbitraže u kojoj njegova tvrtka traži odštetu od države

Zbog velikog interesa javnosti u vezi pokretanja istrage USKOK-a, osumnjičeni Georg 'Đuro' Gavrilović medijima je poslao priopćenje u kojem navodi kako je uvjeren da istraga predstavlja nastavak hajke državnih institucija.

Tvrdi da se državi zamjerio zbog međunarodne arbitraže u kojoj Mesna industrija Gavrilović potražuje odštetu od Republike Hrvatske. 'Pritiscima na mene osobno, moju obitelj te tvrtku Gavrilović želi se utjecati na konačnu odluku arbitražnog suda. I o ovom procesu iniciranom od Državnog odvjetništva Republike Hrvatske obavijestit ćemo i arbitražno vijeće u Washingtonu (SAD) zaduženo za rješenje spora između Mesne industrije Gavrilović i Vlade Republike Hrvatske. Poduzet ćemo sve zakonske mjere kako bismo zaštitili naša prava kao investitora i zatražiti od arbitražnog vijeća, ali i drugih međunarodnih institucija zaštitu od tih pritisaka', navodi Gavrilović.

Sve o Gavrilovićevoj tužbi protiv države pročitajte u članku tportala.

'Prilikom kupnje Mesne industrije Gavrilović u stečaju postupao sam u cijelosti u skladu sa zakonskim propisima te ću u potpunosti surađivati s istražnim tijelima kako bih dokazao da sam na javnom natječaju 1991. kupio Mesnu industriju Gavrilović u stečaju na zakonit način', zaključuje osumnjičeni Gavrilović.

USKOK je danas pokrenuo istragu protiv Gavrilovića zbog sumnje da je ranih devedesetih godina prošlog stoljeća profitirao na ratnim uvjetima u Hrvatskoj. USKOK sumnja da mu je u tome pomogao tadašnji ministar financija Jozo Martinović koji je preminuo. Detalje o USKOK-ovoj istrazi pročitajte OVDJE.