MALO ZA PROMJENU

Gamer prodaje život na eBayu

13.08.2012 u 11:10

Bionic
Reading

Shane Butcher čovjek je koji voli igre do te mjere da ih je spreman napustiti...za određen iznos, naravno

Ebay je kao online tržnica poznat diljem svijeta već dugi niz godina. Na njemu je, ako ste imalo upućeni, moguće kupiti skoro pa sve osim ljudskog roblja i domesticiranih kitova. Spadate li među onaj dio žitelja globalne mreže koji, stjecajem okolnosti, čačka po dotičnom sajtu kako bi pronašli najbizarnije aukcije koje vam mogu pasti na pamet, prije par dana ste mogli naići na nešto zaista iznimno. Jedan čovjek iz Floride je, kako se čini, odlučio prodati svoj čitav život. Ili tako barem kažu komentari na većini siteova. Kolike to veze ima sa Gamereportom? Pa, ne previše - osim činjenice da je taj isti čovjek doslovno čitav život bio gamer.

 

Optimistična perspektiva naspram socijalnog aspekta gaminga na društvenim mrežama koji...pa, doslovno demotivira gamera u više manje svima kojima smo ga pustili

 

 

Shane Butcher vlasnik je uspješnog lanca dućana s video igrama "R.U. Game?", te strastveni kolekcionar video igara. Za razliku od većine ovdašnjih gamera koji zbog ekonomskog i socijalnog stanja nacije doslovno nemaju šanse ostvariti nešto sličnog kalibra, Butcher je do svojih kasnih dvadesetih više manje postigao sve što bi mu, barem u nekom realnom vremenskom rasponu, moglo osigurati ekonomski siguiran i bezbrižan život. U videu gdje opisuje kako prodaje sve što je do sada stekao nabrojao je nekoliko dosta interesantnih stvari. Za početak, tu je nekoliko sportskih automobila (nebitno), nekoliko (uspješnih) dućana s video igrama (donekle bitno) i puna soba konzola i rijetkih videoigara. I te sobe nalaze se u dvije kuće. Da. Butcher prodaje i to. Razlog zbog čega to radi je možda još bizarniji nego sama aukcija.

 

Moj život na prodaju...:)

 

Prema njemu, ono što planira napraviti sa sobom je proputovati zemlju, posjetiti rodbinu i negdje početi sve iznova. Za pratnju ima suprugu i psa, prikolicu i potencijalnih 3,5 milijuna dolara - koliko traži za sve stvari koje ima. Naravno, kako novi kupac ne bi dobio krivi dojam da je ostavljen na cjedilu, Shane je spreman nekoliko mjeseci provesti podučavajući ga osnovama održavanja uspješnog biznisa. Stoga, ako čitate Gamereport, živite u području Floride i kojim slučajem raspolažete sa 3.5 milijuna dolara kojima planirate kupiti nečije kompletno vlasništvo, nadamo se da smo vam dali mali inside tip.

 

Ovaj čovjek odlučio je prodati sve

 

Šalu na stranu, zamislite koliko je to veliki potez. Doslovno postići nešto što, barem po Shaneu, možete nazvati Američkim snom, te ga onda odlučiti prodati. Iako se trudimo ne razmišljati na ovaj način, rekli bismo da se mladom gospodinu zadesilo nešto što bih rado kategorizirao pod "pun kufer svega". Iza ove bizarne ebay prodaje možda se nalazi i prokalkulirani pristup reformiranju biznisa, no ne smatramo se dovoljno kompetentnima da se uvaljujemo u amatersku raspravu o tome je li ovo besramna reklama ili ne. Nama se ovo, barem u nekom apstraktnom smislu zove reset gumb života. Napustiti način na koji ste živjeli do sada i pokušati isprobati svakodnevicu iz jednog novog i zanimljivijog kuta. Priznajte...ideja ponekad i ne zvuči tako loše, zar ne?