OD BLATA DO NEBA

Frontmen Zadruge progovorio o političkom uzletu svog brata

21.03.2016 u 20:43

Bionic
Reading

Nakon što je Tomislav Končevski u nedjelju postao novim predsjednikom Hrvatskih laburista – Stranke rada njegov dosadašnji politički i društveni rad za tportal prokomentirao je njegov brat Krešimir Končevski, frontmen zabočke rock grupe Zadruga, koji je i sam imao političkih izleta prošlog desetljeća. Krešimir vjeruje kako će njegov brat biti političko osvježenje, a upozorava ga da je politika opasna po zdravlje moralnih ljudi

Tomislav Končevski pobijedio je dosadašnju predsjednicu stranke Nansi Tireli te je obećao da će vratiti stranku vrijednostima njenog osnivača Dragutina Lesara.

Za politički i društveni angažman svojeg brata Tomislava, koji nije zadovoljan aktualnom koalicijom i koji je naglasio da Laburisti neće podržati prijedlog proračuna za 2016. u Hrvatskom saboru, pjevač popularne Zadruge imao je samo riječi hvale.


'Tomislav već dulje vrijeme ima afinitete prema društveno angažiranom radu, što je nasljedna osobina jer je naš otac imao slične kvalitete i afinitete', kazao je za tportal Krešimir Končevski, pjevač Zadruge koji se i sam u dva navrata kandidirao na lokalnim izborima 2005. i 2013. kao nezavisni kandidat jer je, kako kaže, 'u to vrijeme za takvo što bila potrebe'.

'Smatram da će Tomislavu biti jako teško jer je prije svega pošten i moralan lik, za kojeg sam duboko uvjeren da se neće mijenjati i za kojeg jamčim da će biti političko osvježenje koje će promijeniti trenutnu krvnu sliku na političkoj sceni u Hrvatskoj. Jedino se nadam da mu politički angažman neće zdravstveno naškoditi jer se zna koliko to može biti stresno za moralne ljude', kazao je Krešimir Končevski, podsjetivši kako je njegov brat sudjelovao u Domovinskom ratu, a jedno je vrijeme radio i kao vatrogasac.

Na upit može li se politički uzlet njegov brata parafrazirati Zadruginom pjesmom 'Od blata do neba' s istoimenog albuma prvijenca, Krešimir Končevski zaključuje kako 'politika ni u kojem slučaju nije nebo, već je politika blato na nebu'.

Tomislav Končevski je saborski zastupnik, a rođen je 1970. u Zagrebu. Ipak, kako ističe na svom profilu objavljenom na internetskim stranicama Laburista, cijeli svoj životni vijek živi u Zaboku.

Ovaj hrvatski branitelj, koji se okušao i kao profesionalni vatrogasac, upravo pohađa Veleučilište u Velikoj Gorici, a u Laburistima aktivno djeluje od 2010. U stranci je bio predsjednik ogranka Zabok, a nakon toga postaje tajnik podružnice Krapinsko-zagorske županije. Godinu dana kasnije izabran je za predsjednika podružnice Laburista u Krapinsko-zagorskoj županiji, a na toj je poziciji potvrđen i četiri godine kasnije.

Njegov politički uspon stoga mnoge podsjeća na hit Zadruge, 'Od blata do neba', jedne od pjesama koje su postale hit iako su ispjevane na karakterističnom zagorskom dijalektu.