PO UZORU NA KOSOR

Frišćić podijelio iskaznice novim članovima HSS-a

22.03.2011 u 22:13

Bionic
Reading

Predsjednik HSS-a Josip Friščić uručio je večeras u Sesvetama članske iskaznice za oko 200 novih članova, ustvrdivši kako je HSS kao koalicijski partner znatno pridonio u nizu pitanja koja je vlada dosad riješila, od zatvaranja 28. poglavlja u pristupnim pregovorima do snaženja obiteljskih gospodarstava, te da su i novi članovi dokaz HSS-ove snage uoči skorih parlamentarnih izbora

'Sve što smo mogli učiniti za vrijeme četverogodišnjeg mandata učnili smo', rekao je Friščić koji smatra da će to birači i prepoznati na idućim parlamentarnim izborima koji će se, rekao je, održati do kraja ove godine.

Istaknuo je kako će i u svom izbornom programu ponuditi jačanje obiteljskih gospodarstava, 'kao modela koji je uspostavio HSS i koji Hrvatskoj jamči sigurnost u zapošljavanju i gospodarskom razvoju'.

HSS će, poručio je, i dalje ustrajati na važnosti proizvodnje hrane kao važnoj gospodarskoj grani, ali i razvoju turizma, 'koji je naš najisplativiji izvoz'. Kao stranka ubuduće će inzistirati na suradnji između prozvođača, prerađivača i distributera hrane, rekao je, istaknuvši da će HSS i dalje najveću pozornost posvećivati regionalnom razvoju i stvaranju uvjeta za ravnomjeran razvoj na cijelom području Hrvatske.

Najveća sredstva Hrvatska može dobiti upravo iz fondova namijenjenih zaštiti okoliša i ruralnom razvoju, rekao je Friščić, istaknuvši da je riječ o više desetaka milijarda eura za što su potrebni kvalitetni programi u izradi kojih će sudjelovati i HSS.

Predsjednik zagrebačkog HSS-a Darko Vuletić istaknuo je nezadovljstvo stanjem u gradu i svađama u skupštini, poručivši da Zagrebu trebaju izbori, na koje ta stranka planira samostalno izići, sa svojim kandidatom za gradonačelnika.