PARIZ TUGUJE

Francuski mediji objavljuju imena poginulih

15.11.2015 u 17:52

  • +33

Molitva za Pariz stiže iz cijelog svijeta

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bionic
Reading

Francuski i ostali mediji počeli su objavljivati imena i fotografije žrtava terorističkog zločina u Parizu. U napadu je ubijeno 129 ljudi, a ranjeno 352, javlja hrt.hr. Jedna od meta bio je Stade de France, stadion na kojem je Francuska igrala protiv Njemačke u prijateljskoj utakmici. Francuski veznjak Lassana Diarra izjavio je da je njegov rođak Asta Diakite poginuo u napadima, ne navevši gdje je ubijen

Pariški odvjetnik koji je studirao u Londonu jedna je od prvih žrtava identificiranih u francuskim medijima. Valentin Ribet (26) bio je u koncertnoj dvorani Bataclan, izjavili su iz tvrtke za koju je radio. Hrt.hr prenosi da iz Londonske škole ekonomije kažu da je Ribet diplomirao 2014., radio je kao parničar za tvrtku Hogan Lovells i bio je specijaliziran za kriminal koji su počinili 'bijeli ovratnici', odnosno, visokoobrazovani pojedinci.

Lola Salines, koja je bila član koturaljkaškog derbi tima La Boucherie de Paris, također je poginula u napadima. Njezin otac Georges Salines napisao je na Twitteru da je Lola također bila u koncertnoj dvorani Bataclan, gdje je većina žrtava ubijena.

Među poginulima je i 23-godišnja američka studentica dizajna Nohemi Gonzales iz Kalifornije. Bila je među 16 napadnutih studenata u restoranu. Gonzales, koju je jedan učitelj za medije nazvao 'sjajnom zvijezdom', i troje njezinih kolega osvojili su drugo mjesto na ovogodišnjem svjetskom natjecanju u pronalasku rješenja za održivost hrane. Njezin tim dizajnirao je 'Polli Snak', biorazgradivi spremnik za užinu.

Među žrtvama bio je i tek vjenčani arhitekt Amine Ibnolmobarak, koji je predavao u školi arhitekture EnsaParis-Malaquais. Ibnolmobarak je bio musliman, priopćio je to na Facebooku njegov bratić Akram Benmbarek. Ibnolmobarakova supruga ustrijeljena je tri puta i u kritičnom je stanju.

Belgijsko Ministarstvo vanjskih poslova izvijestilo je da je najmanje dvoje njihovih državljana poginulo. Ostavili su mogućnost da bi taj broj mogao porasti. Jedan od poginulih je Milko Jozić (47), inženjer za kojega se pretpostavlja da je hrvatskog podrijetla. Jozić (47) se u Pariz doselio prije četiri mjeseca. Živio je u ulici u kojoj je koncertna dvorana Bataclan. Ni on ni partnerica s kojom je živio u Parizu, od sinoć se nisu javili rodbini.

Obitelj Nicka Alexandera, Britanca iz Essexa, potvrdila je njegovu smrt u izjavi za Guardian. Alexander je radio za bend Eagles of Death Metal, kalifornijsku grupu koja je svirala kobne večeri u Bataclanu.

Glazbeni novinar Guillaume Decherf također je ubijen u koncertnoj dvorani, izvijestio je francuski časopis za kulturu Les Inrockuptibles. Časopis je na Twitteru objavio poveznicu na članak koji je Decherf napisao prošlog mjeseca o posljednjem albumu benda.

Ubijena su i najmanje dva člana osoblja Universal Musica, izdavačke kuće benda koji je te večeri svirao u Parizu, javlja CNN. Jedan od njih je i Thomas Ayad, međunarodni menadžer Mercury Recordsa. Marie Mosser druga je zaposlenica Universala, a prema njezinu profilu na Twitteru, radila je na području digitalnog marketinga i komunikacija.

Ubijene su i 33-godišnja Aurelie De Perett i 23-godišnja Elodie Breuil, a među mrtvima su i tri Čileanca Luis Felipe Zschoche Valle, Patricia San Martin i Elsa Veronique Delplace. Poginuo je i 63-godišnji Portugalac Manuel Colaco Dias. Ubijen je i 29-godišnji portugalski inženjer Juan Alberto Gonzalez Garrido, stručnjak za nuklearnu energiju. Meksičko ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je smrt dviju državljanki Meksika.