SRAZ S PREMIJERKINIM TJELOHRANITELJEM

Fotoreporterka završila na podu

19.03.2010 u 20:53

Bionic
Reading

U petak tijekom posjeta premijerke Jadranke Kosor splitskom brodogradilištu fotoreporterka i novinarka Novog lista pokušala se približiti predsjednici Vlade kako bi ju fotografirala te je završila na podu

Novi list piše kako je pripadnik premijerkinog osiguranja, kada je htjela objektivom zgrabio novinarku i fotoreporterku za ovratnik i fotografski aparat nakon čega je pala na pod. Spomenuti tjelohranitelj ali i premijerka samo su ju pogledali.

'Svi novinari prošli su rigoroznu kontrolu, kako osobnu tako i opreme. U tom trenutku pokušavala sam zaobići pripadnika osiguranja i fotoaparatom snimiti trenutak kada se Kosor rukuje sa škveranima', kazala je Sanja Vukčević, koja je iako šokirana nastavila raditi svoj posao. U svakom slučaju ustati joj je pomogao netko od kolega iz medija, a od jednog pripadnika osiguranja, vjerojatno šefa, dobila je samo kratko i preko volje, 'da li ste dobro'.

Ministarstvo unutarnjih poslova večeras je priopćilo kako će detaljno provjeriti sve okolnosti današnjeg incidenta u Splitu između novinarke Novog lista i djelatnika Uprave za posebne poslove sigurnosti Ministarstva unutarnjih poslova, te će se, u slučaju propusta, primijeniti odgovarajuće stegovne mjere

U povodu toga incidenta obavit će se i razgovori sa sudionicima i svjedocima te ukoliko se utvrdi da je došlo do propusta u primjeni policijskih ovlasti, bit će poduzete odgovarajuće stegovne mjere, priopćeno je iz kabineta ministra unutarnjih poslova.