ODLAZAK PREDSJEDNIKA

[FOTO/VIDEO] Trump provodi zadnje sate u Bijeloj kući, objavio oproštajnu video poruku i poručio: Molite se za Bidenovu administraciju, moj pokret MAGA je tek početak!

  • Autor: M. Šu.
  • Zadnja izmjena 19.01.2021 23:44
  • Objavljeno 19.01.2021 u 22:27
tportal

Izvor: EPA / Autor: WHITE HOUSE / HANDOUT

Nakon što je ranije danas oproštajnu poruku objavila Melanija Trump, u popodnevnim satima po američkom vremenu oproštaju poruku objavio je i Donald Trump, koji provodi posljednje sate u Bijeloj kući

U oproštajnoj poruci još uvijek aktualni preedsjednik Donald Trump pokušao je ukazati na uspjehe svoje administracije uoči postupka opoziva koji će se uskoro voditi u Senatu. Istovremeno, zatražio je od Amerikanaca da se mole za novu Bidenovu administraciju.

'Ovaj tjedan prisegnut će nova administracija i ja se molim za njihov uspjeh te da Ameriku održe sigurnom i uspješnom', poručio je Trump.

'Mi smo odradili ono što smo namjeravali, i puno više od toga', dodao je Trump, osvrnuvši se na zakonodavne inicijative i sudačka imenovanja njegove administracije.

'No, iznad svega, ponovno smo osnažili svetu ideju da u Americi vlast odgovara narodu', poručio je Trump.

Iako je u svojim govorima poznat po prozivanju i vrijeđanju, Trumpov oproštajni govor bio je pomirljiv, te je u njemu pozvao i na zajedništvo.

Oproštajni govor Donalda Trumpa

Izvor: Društvene mreže / Autor: The White House

U govoru je ponovno osudio nasilni prosvjed u Washingtonu koji je završio upadom u Kongres.

'Amerikanci su bili zgroženi napadom na Kapitol. Političko nasilje je napad na sve što njegujemo kao Amerikanci. To nikada ne smijemo tolerirati', kazao je Trump.

  • +15
  • +12

Mandat Donalda Trumpa u 20 fotografija

Izvor: EPA / Autor: EVAN VUCCI / POOL

Iako ga u Senatu očekuje suđenje u sklopu postupka opoziva, koje može rezultirati i zabranom obavljanja javne dužnosti, Trump je u oproštajnom govoru poručio kako je njegov pokret MAGA (Make America Great Again) 'tek početak'.

'U trenutku kada se pripremam predati vlast novoj administraciji, želim da znate da je pokret kojeg smo pokrenuli tek početak', poručio je Trump.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!