besplatno dijelio kompost

[FOTO/VIDEO] Tomašević najavio važnu izmjenu oko odvoza otpada u Zagrebu, kreće se već ovog tjedna

17.10.2022 u 16:40

Bionic
Reading

Tomašević je u ponedjeljak sudjelovao u podjeli besplatnog komposta građanima Stenjevca koji obrađuju gradske vrtove, a najavio je izmjene odvoza otpada u Zagrebu

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je promjene u rasporedu odvoza različitih otpada iz kućanstava. Zbog činjenice da mnogi građani od primjene novog modela prikupljanja otpada, odvajaju više nego sada, miješanog otpada je manje, a plastike i papira više, izjavio je te najavio da će odvoz miješanog otpada u obiteljskim kućama biti jednom tjedno.

  • +2
Tomislav Tomašević na podjeli besplatnog komposta Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic

"Već ovoga tjedna, ulicu po ulicu, smanjit ćemo učestalost odvoza miješanog komunalnog otpada u obiteljskim kućama. Tako se, u uvjetima ograničenih kapaciteta Čistoće, omogućiti češći odvoz papira i plastike na jednom tjedno", rekao je.

Tomašević je u ponedjeljak sudjelovao u podjeli besplatnog komposta građanima Stenjevca koji obrađuju gradske vrtove, te podsjetio da je prošlotjedni problem s kompostanom riješen. Naime, državna inspekcija stopirala je prošlog tjedna dovoz novog biootpada u kompostanu na Jakuševcu zbog prevelike količine komposta koji je bio u tom pogonu.

Izvor: Cropix / Autor: Cropix

“Već su u petak količine bile unutar dozvoljenih”, rekao je Tomašević i istaknuo da se građanima i korisnicima zelenih vrtova i dalje dijeli besplatan kompost, koji je prve kategorije, a da se poduzetnicima prodaje po nižoj cijeni.