Jevgenij Prigožin

[FOTO/VIDEO] Šef ruske paravojske Wagner u Europski parlament poslao krvavi malj, zapakirao ga je u kutiju za violinu

24.11.2022 u 17:21

Bionic
Reading

Jevgenij Prigožin, šef ruske paravojske Wagner, nezadovoljan činjenicom da je Europski parlament proglasio Rusiju državom sponzorom terorizma europskim parlamentarcima poslao je krvavi malj

Jevgenij Prigožin, šef plaćeničke proruske paravojske Wagner u četvrtak ujutro je u Europski parlament poslao malj prikriven lažnom krvlju. Reakcija je to na Europski parlament, koji je proglasio Rusiju 'državom sponzorom terorizma' zbog 'brutalnih i nehumanih' djela nanesenih Ukrajini i njezinim građanima od pokretanja invazije.

Na malju, koji je stigao na portu Europskog parlamenta, se nalazio amblem Wagnera, a ručica je bila umrljana lažnom krvlju. Prigožin je malj, koji je bio zapakiran u kutiji za violinu, poslao po svom odvjetniku, piše Jerusalem Post.

Borci Wagner grupe optuženi su od strane skupina za ljudska prava i ukrajinske vlade da su počinili ratne zločine u Siriji i istočnoj Ukrajini od 2014. nadalje, a i trenutno sudjeluju u invaziji na Ukrajinu.

U srpnju je britanska vojna obavještajna služba rekla da je Rusija koristila Wagner grupu za pojačanje svojih snaga na prvoj liniji u sukobu u Ukrajini.

  • +21
Rat u Ukrajini Izvor: EPA / Autor: OLEG PETRASYUK