obavljen očevid

[FOTO/VIDEO] Policija javlja da je požar u osnovnoj školi u Dubravi podmetnut, a sve kako bi se prikrila provala

03.11.2020 u 15:35

Bionic
Reading

Zagrebačka policija obavila je očevid nakon jučerašnjeg požara u Osnovnoj školi 'Mate Lovraka' u Klaki u Dubravi

Jučerašnji požar u Osnovnoj školi 'Mate Lovraka' gasilo je više od 30 vatrogasaca s 15-ak vozila, a vatrogasci su naveli da je početak vatrogasne intervencije bio u 4.34. 'Ljudi su izašli na balkone da vide o čemu se radi. Užas. Inače se budimo za posao oko 6.30, ovo je bilo prije. Čuli smo sirene i kako otvaraju hidrante. Evo već su više od sat vremena na terenu. S balkona se sve vidjelo jer smo tu odmah do škole. Bilo je jako puno dima', rekao je svjedok požara.

Zagrebačka policija sada javlja da je obavljenim očevidom utvrđeno je kako je nepoznati počinitelj, u ponedjeljak 2. studenoga 2020. godine u noćnim satima, provalio u školu, ušao u unutrašnjost od kuda je otuđio tehničke uređaje i opremu. Po otuđenju je otvorenim plamenom s namjerom prikrivanja tragova kaznenog djela, izazvao požar u jednoj od prostorija, koji plamen se proširio na krovište škole dimenzija 35 x 29 metara. Požar su ugasili vatrogasci.

Zbog navedenog došlo je do oštećenja učionica, predvorja i ureda na prvom te drugom katu škole u vidu topljenja električnih instalacija odnosno izgaranja inventara. Materijalna šteta uzrokovana ovim kaznenim djelom je zasad neutvrđena, cijeni se većom.

  • +49
Požar na krovu Osnovne škole 'Mato Lovrak' Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek