planuo krov

[FOTO/VIDEO] Požar na krovu škole u Zagrebu ugašen, jedan vatrogasac lakše ozlijeđen

02.11.2020 u 07:12

Bionic
Reading

Zagrebački vatrogasci ugasili su požar koji je u ponedjeljak rano ujutro planuo u Osnovnoj školi 'Mate Lovraka' u Klaki u Dubravi, a u tijeku je dogašavanje. 'Cijelo krovište je uništeno, šteta je velika. Morat će se to obnoviti, škola dotad neće moći biti u upotrebi', rekao je Darko Brlečić, vatrogasni zapovjednik.

Oko 7.20 požar je prigušen, potvrdili su za web portal HRT-a iz JVP Zagreb. Jedan vatrogasac lakše je ozlijeđen. Opožareno je krovište. Vatrogasci će ga krenuti raskapati. Požar gasi više od 30 vatrogasaca s 15-ak vozila. Kazali su da je početak vatrogasne intervencije bio u 4.34.

'Ljudi su izašli na balkone da vide o čemu se radi. Užas. Inače se budimo za posao oko 6.30, ovo je bilo prije. Čuli smo sirene i kako otvaraju hidrante. Evo već su više od sat vremena na terenu. S balkona se sve vidjelo jer smo tu odmah do škole. Bilo je jako puno dima', rekao je svjedok požara, prenosi 24 sata.

Požar u OŠ Mate Lovraka.

Objavljuje Vatrogasna postrojba ZagrebNedjelja, 1. studenoga 2020.
  • +49
Požar na krovu Osnovne škole 'Mato Lovrak' Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Oko 8 sati priopćenjem se javio zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama:

'Jutros u 4.28 sati Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba zaprimila je dojavu o požaru na adresi Aleja Blaža Jurišića 13 u Dubravi. Dolaskom na lokaciju utvrđeno je kako je riječ o požaru krovišta u objektu OŠ "Mate Lovraka". Požar je ugašen i u tijeku je dogašavanje. U gašenju je sudjelovalo 30 vatrogasaca i 15 vatrogasnih vozila. Na terenu se nalaze djelatnici Policijske uprave zagrebačke, Elektre Zagreb i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama te pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje. Uzrok požara i šteta bit će utvrđeni nakon policijskog očevida', piše u priopćenju koji je poslao taj Ured.

Zagreb: Milan Bandić i Radovan Fuchs obišli Osnovnu školu Mate Lovraka u Klaki

'Mi smo prvo dobili dojavu da je u pitanju požar smeća, no požar je počeo u uredu u školi i proširio se na krovište. Došli smo s 15 vozila, zbog epidemiloških mjera. Cijelo krovište je uništeno i može se reći da je šteta velika. Morat će se to obnoviti, škola dotad neće moći biti u upotrebi', rekao je za N1 Darko Brlečić, vatrogasni zapovjednik.

Jedan vatrogasac uganuo je nogu, rekao je Brlečić.