savladale ga emocije

[FOTO/VIDEO] Papa Franjo se potpuno slomio: Zaplakao kad je tijekom molitve spomenuo Ukrajinu

08.12.2022 u 17:56

Bionic
Reading

Papa Franjo se slomio i zaplakao u četvrtak kad je spomenuo patnje Ukrajinaca tijekom tradicionalne molitve u središnjem Rimu.

Papin glas počeo se tresti u trenutku kad je spomenuo Ukrajince te je morao zastati na 30-ak sekundi, jer nije mogao doći do glasa. Kad je nastavio molitvu, glas mu je pucao. Okupljeni, uključujući i gradonačelnika Rima Roberta Gualtierija koji se nalazio odmah pored pape, zapljeskali su kad su shvatili da papa ne može pričati i kad su vidjeli da plače.

Franjo se slomio tijekom tradicionalne molitve Djevici Mariji u podnožju kipa na blagdan Bezgrešnog začeća, nacionalnog praznika u Italiji.

"Bezgrešna djevice, danas bih ti želio prenijeti zahvalu ukrajinskog naroda", rekao je prije nego što su ga svladale emocije i prije nego što se morao zaustaviti.

Kad se sabrao, nastavio je: "Umjesto toga, još jednom ti moram prenijeti molbe djece, starijih, očeva i majki, mladih ljudi te mučeničke zemlje, koja toliko pati."

  • +4
Papa Franjo zaplakao tijekom tradicionalne molitve u Rimu Izvor: Profimedia / Autor: Cecilia Fabiano / LaPresse / Profimedia

Otkad je Rusija izvršila invaziju na susjednu zemlju u veljači, Franjo je spomenuo Ukrajinu u gotovo svim svojim javnim obraćanjima te je sve kritičniji prema Moskvi.