4 glavne vrijednosti

[FOTO/VIDEO] Most predstavio Političku deklaraciju, temelji su joj sloboda, obitelj, solidarnost i pravednost

23.06.2022 u 12:40

Bionic
Reading

Most svoju Političku deklaraciju temelji na četiri glavne vrijednosti koje baštini - slobodi, obitelji, solidarnosti i pravednosti, istaknuli su čelnici te stranke u četvrtak na konferenciji za medije u povodu usvajanja tog stranačkog dokumenta

Petrov je istaknuo da on na jednom mjestu definira vrijednosti za koje se zalažu te ključne politike kojima će, smatra, rješavati probleme građana. Naveo je da će se u deklaraciji nalaze sve ključne politike Mosta.

Naveo je da tom deklaracijom završavaju i cjelovit proces jačanja stranke koji se sastoji od osnivanja novih regionalnih i lokalnih koordinacija, pokretanja političke akademije za mlade i širenja članstva diljem Hrvatske kako bi Most u drugo desetljeće svog postojanja ušao spreman za preuzeti odgovornost za vođenje države.

Saborski zastupnik Marin Miletić rekao je da će se njegova stranka snažno zauzimati za slobodu govora, savjesti, vjeroispovijesti te za slobodu udruživanja građana.

Naglasio je i da je obitelj Mostu temeljni nukleus društva.

Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic

"Obitelj je Mostu fundament na koji mi onda gradimo sve naše politike. Most će učiniti sve što može u hrvatskom društvu da sačuva obitelj i da se brine o obitelji", poručio je.

Najavio je i da su pripremili cijeli set zakonskih rješenja koje će predstaviti za nekoliko dana, a ona će imati za cilj očuvanje obitelji i demografsku revitalizaciju zemlje.

Miletić drži da je demografska obnova ključno pitanje za nacionalnu sigurnost te za opstojnost Hrvatske. Stoga će sve buduće politike mjeriti kroz pokazatelje utjecaja na demografiju.

Saborski zastupnik Zvonimir Troskot rekao je da bi gospodarstvo trebalo funkcionirati prema mehanizmima slobodnog tržišta a da se smanji upliv države u funkcioniranje gospodarstva. Država bi trebala biti vlasnik strateških poduzeća i resursa a sve ostalo bi trebalo prepustiti tržištu, poručio je.

  • +3
Zagreb: Konferencija za medije Mosta o usvajanju Političke deklaracije Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic

Troskot je kazao i da bi javna poduzeća trebalo profesionalizirati, digitalizirati i depolitizirati kako bi se što više poboljšala usluga građanima i poduzetnicima.

Petrov je, na novinarski upiit o invlaciji i standardu građana kazao da država treba smanjiti porez na dohodak kako bi se povećale plaće onima koji imaju srednje i niže plaće te povećati mirovine umirovljenicima.

Najavio je da će Most predati zakonsku inicijativu da svi primaju fiksni dječji doplatak kako bi svačije dijete bilo jednako vrijedno, što danas nije slučaj.

Petrov je kazao da Hrvatska može puno više napraviti na Hrvate u BiH te napraviti pritisak da se promijeni izborni zakon kako bi on bio pravedan.

Smatra kako se naša zemlja u ovom trenutku ponaša kao pristupna članica, a ne kao suverena članica EU te ne koristi sve alate koje su joj na raspolaganju kako bi se to ostvarilo.