NEUSPJELO RAZBOJSTVO

[FOTO/VIDEO] Identificirani pljačkaši koji su pokušali opljačkati banku u Zagrebu, obojica su otprije poznata policiji

09.07.2019 u 10:03

Bionic
Reading

Jedan od dvojice razbojnika koji su u ponedjeljak poslijepodne sudjelovali u oružanom razbojništvu u banci na zagrebačkom Črnomercu uhićen je pri pokušaju pljačke dok je drugi počinitelj još uvijek u bijegu. Kako javlja Jutarnji list, obojica su otprije poznata policiji

Kako doznaje Jutarnji list, policija je identificirala obojicu muškaraca koji su u ponedjeljak oko 14 sati pokušali opljačkati poslovnicu PBZ-a u trgovačkom centru na Črnomercu. Obojica su već otprije poznata policiji, a kriminalističko istraživanje se nastavlja u cilju utvrđivanja počinjenja sličnih kaznenih djela, doznaje Jutarnji u PU zagrebačkoj.

Da podsjetimo, prilikom razbojništva 'uporabom tjelesne snage' ozlijeđen je i zaštitar, navela je policija, a neslužbeno se doznaje da ga je jedan od razbojnika udario drškom pištolja po glavi.

Dojavu o razbojništvu policija je primila u 14 sati. Prema pisanju medija, u poslovnici banke koja se nalazi u sklopu Konzuma na Črnomercu zatekao se policajac u civilu koji je pljačkašima pokvario planove. Drugi pljačkaš je u bijegu.

  • +19
Pljačka u Ilici Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filić

Nešto poslije 18 sati pred novinare je stao načelnik PU zagrebačke Marko Rašić i potvrdio da je pokušano djelo razbojništva te da su ga počinili maskirani i naoružani razbojnici koji su fizički napali zaštitara, a spriječio ih je policajac koji se slučajno našao u banci.

'On se predstavio, nakon toga oni bježe, on puca u zrak, lovi jednog i uz pomoć građana ga uspijeva savladati. Tri osobe ozlijeđene - počinitelj, policajac i zaštitar. Policajac je bio u službi, a za bjeguncem se traga. U potragu su uključene temeljna, specijalna i interventna policija', potvrdio je Rašić.