UKRAJINSKE ZASTAVE U METROPOLI

[FOTO/VIDEO] Hrvatska se odazvala pozivu Zelenskog: U Zagrebu održan mimohod podrške Ukrajini

24.03.2022 u 20:01

Bionic
Reading

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski jučer je pozvao građane diljem svijeta da danas, na mjesec dana od početka ruske invazije, izađu na ulice i daju podršku Ukrajini. Hrvatska se odazvala i održala mimohod u Zagrebu

'Danas je već četiri tjedna od početka brutalnog rata. Četiri tjedna se Ukrajinci vrlo snažno brane, jer branimo svoju zemlju, svoju djecu, branimo svoj život', rekao je za Novu TV ukrajinski veleposlanik Vasilj Kirilič te ističe kako se Ukrajinci nisu pripremali za rat, već za mir i gradili demokratsku državu.

'Mi smo na putu prema Europskoj uniji, prema NATO-u, vrlo cijenimo i dijelimo europske vrijednosti, mi smo dio Europe, bili smo i ostali', rekao je.

'Ovaj rat nije samo rat protiv Ukrajine i ukrajinskog naroda nego i demokratskog svijeta. Uvjeren sam da smo na strani pravde i istine. Siguran sam da pravda i istina pobjeđuju. Pobijedit ćemo i mi kao što je Hrvatska obranila svoju nezavisnost', kazao je.

  • +25
Mimohod podrške Ukrajini u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

Kirilič kaže kako svjetski lideri i europski rade puno te su u stalnom kontaktu s ukrajinskim vlastima. Zaključuje kako Ukrajini treba još pomoći u naoružanju.

Mimohod podrške Ukrajini u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/Pixsell

Nakon mimohoda na zagrebačkom trgu, prosvjednici su se zaputili do Kamenitih vrata gdje su zapalili svijeće.