napadač uhićen

[FOTO/VIDEO] Četiri osobe ozlijeđene u napadu nožem kraj bivše redakcije Charlie Hebdoa

25.09.2020 u 13:23

Bionic
Reading

Četiri osobe ozlijeđene su u napadu nožem blizu bivše redakcije francuskog satiričnog magazina Charlie Hebdo. Nešto kasnije je uhićena josoba koju se sumnjiči da je izvela napad, objavila je policija. Francuski mediji BFM TV i Le Figaro objavili su da je osumnjičeni uhićen na stepeništu operne kuće Paris Bastille.

'Težak incident upravo se dogodio u Parizu. Napad nožem počinjen je u 11. arondismanu, ispred bivšeg sjedišta Charlie Hebdoa, te su ranjene četiri osobe, od kojih su dvije u teškom stanju', rekao je premijer Jean Castex.

Vrtićka i školska djeca zadržana su u svojim institucijama u području oko napada, rekao je dužnosnik gradske skupštine.

  • +18
Napad u Parizu Izvor: Profimedia / Autor: Alain JOCARD / AFP / Profimedia

Pet škola u okrugu u kojem je došlo do napada i sve škole u susjednim arondismanima su zatvorene. "Radi se o tisućama djece, od jaslica do srednjih škola. Djeca su na sigurnom", rekao je Ariel Weil, gradski dužnosnik.

Lokalne vlasti zatražile su od stanovnika da izbjegavaju to područje u sjeveroističnom dijelu grada.

Motiv napada je nejasan i nije jasno jesu li napadi povezani s magazinom Charlie Hebdo koji je preselio redakciju nakon napada 2015. u kojem je ubijeno 12 ljudi.

Policija nije objavila identitet napadača, uključujući i dvoje ljudi koji su u kritičnom stanju.

Do napada je došlo tri tjedna nakon što je počeo proces za atentat na redakciju tjednika Charlie Hebdo u siječnju 2015. kada je ubijeno 12 ljudi.

Uoči početka procesa, satirički tjednik je odlučio ponovo objaviti karikature proroka Muhameda, zbog kojih je i postao metom džihadista.

Nakon toga opet je dobio prijetnje islamističke terorističke mreže Al-Kaide.