izvještaj hak-a

[FOTO] Snijeg i dalje stvara velike probleme u prometu, zatvorena autocesta između Svetog Roka i Posedarja

06.04.2021 u 17:01

Bionic
Reading

Zbog izrazito loših vremenskih uvijeta savjetujemo vozačima, da ako je ikako moguće, odgode svoje putovanje iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto, prioćili su iz HAK-a

Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici, Gorskom kotaru, uključujući autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između Bosiljeva i Maslenice, A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva, državnu cestu DC1 Budačka Rijeka-Slunj-Knin te državnu cestu DC3 Zdihovo-Stubica-Delnice-Kikovica. Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključenim vozilom.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji te Rijeci ili Istri, i obrnuto.

Zbog vjetra, za sav promet zatvoreni su:

  • +4
Gust snijeg i jak vjetar na riječkom području Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL
  • autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje;
  • Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene (DC8);
  • državna cesta DC27 Gračac-Zaton Obrovački (olujni vjetar, vijavica i snijeg).
  • državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački
  • Paški most.

''Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme. Česti su zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije. Korisnike molimo za strpljenje', apeliraju iz HAK-a.