zima nakon proljeća

[FOTO] Snijeg zabijelio zemlju u travnju. Pogledajte prizore iz Lovrana, Čakovca, Like...

06.04.2021 u 11:56

Bionic
Reading

Hladna fronta zahvatila je zemlju nakon proljetnih uskršnjih temperatura. Snijeg pada i diljem Istarske županije, najviše ga u unutrašnjosti istarskog poluotoka, a iako je pokoja pahulja stigla i do Pule, zasad nema zastoja u prometu

Sukladno najavama, hladna fronta jutros je zahvatila veći dio kopnene Hrvatske uz nagli pad temperature zraka na 0 °C. Prema javljanju čitatelja u 8:30 h snijeg pada u Zagrebu i Karlovcu, a jača i u Gorskom kotaru, piše Istramet.

Kiša koja od jutros pada okrenula je na snijeg, i to ne samo u unutrašnjosti poluotoka, temperature zraka osjetno su pale i kreću se između 1 i 3 stupnja, a zapuhala je umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima.

  • +4
Gust snijeg i jak vjetar na riječkom području Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Iz Bina Istre upozoravaju vozače na povećan oprez, osobito one koji putuju u smjeru Rijeke. Naime, kako su meteorološke prognoze to i najavile, od jutros na dionici od Lupoglava do Matulja pada obilan snijeg koji otežava promet.

"Pripremili smo se za ove uvjete, trenutno pada snijeg na dionici Lupoglav - Tunel Učka te s kvarnerske strane do Matulja. Mobilizirali smo deset kamiona opremljenih posipačima i ralicama kako bismo svojim korisnicima osigurali što sigurnije prometovanje. Ipak, budući da je riječ je o izvanrednim okolnostima, obilnom snijegu i niskoj temperaturi, pozivamo vozače da ne kreću na put bez zimske opreme, to jest zimskih guma", poručio je voditelj Službe sigurnosti Bina Istre David Stankić.

Prema podatcima istarske policije, zasad se na istarskom ipsilonu nije dogodila nijedna prometna nesreća, a nije bilo ni zastoja u prometu.

Prve pahulje vide se i kod Lovrana, a pada i na Cresu.

Dijelovi Labinštine se bijele, fino pada! Pada i tik iznad Lovrana. 🌨 www.istramet.hr/web-cam-istra-i-kvarner

Objavljuje IstraMetUtorak, 6. travnja 2021.

Navečer sa sjeverozapada postupni prestanak oborine, zatim i smanjenje naoblake.

Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji i sjeverozapadni vjetar, poslijepodne će slabjeti prognozira DHMZ.

Snijeg u Čakovcu Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Na Jadranu jaka i olujna bura, u Dalmaciji prijepodne jako i olujno jugo, na jugu i veći dio dana. Temperatura zraka u unutrašnjosti većinom od -3 do 3 °C, navečer još hladnije. Na Jadranu najviša dnevna od 8 do 13 °C.

Snijeg u Lici Izvor: Pixsell / Autor: Bruno Fantulin/PIXSELL