SREĆOM, BEZ ŽRTAVA

[FOTO] Opasno: Lavina pomiješanog snijega, drveća i kamenja od 2000 kubika istresla se na cestu u Sloveniji

22.01.2021 u 11:50

Bionic
Reading

Na cestu između Trente i Bovca u zapadnoj Sloveniji, na području nacionalnog parka Triglav, rano ujutro u petak istresla se lavina pomiješanog snijega, kamenja i drveća, pa je cesta zatvorena

Iz PU Nova Gorica izvijestili su kako su jutros u 6.15 obaviješteni da je na cesti ispred sela Soča velika lavina.

'Prema prvim podacima, lavina je, pomiješana sa kamenjem i drvećem, prekrila dionicu puta dugu oko 50 metara. Lavina je visoka između 4 i 5 metara, a u njoj se nalazi oko 2000 kubika snijega. Područje lavine i korita Soče pretražili su pripadnici gorske službe spašavanja uz pomoć pasa, jer je postojala mogućnost da lavina zatrpa i motorno vozilo ili ljude. Nakon očevida pripadnici gorske službe pod lavinom nisu zatekli nikoga', kažu u PU Nova Gorica, a prenosi RTVSlo.

Beti Melinc, voditeljica lokalne podružnice tvrtke Kolektor CPG koja održava cestu, potvrdila je za STA da je na cestu iskliznulo oko 2000 kubika snijega pomiješanog s kamenjem i drvećem. Strojevi čiste cestu na oba kraja klizišta, ali trebat će nekoliko sati da je uspijemo očistiti barem za hitna vozila ili jednosmjerni promet, dodala je.

Podsjetimo, slovenska Agencija za okoliš jutros je najavila kako će tijekom dana zbog kombinacije oborina i topljenja snijega naglo porasti vodostaj većine rijeka, a kao posebno rizične ističu rijeke Kupu i Krku.