ČESTITKE VATRENIMA SA SVIH STRANA

[FOTO/VIDEO] Hrvatska slavi senzacionalan prolaz u polufinale Svjetskog prvenstva u nogometu: Ovo su prve reakcije političara

09.12.2022 u 20:15

Bionic
Reading

Hrvatska je na nogama - nakon dramatičnih penala i pobjede Brazila ušli smo u polufinale još jednog Svjetskog prvenstva u nogometu. Slavi se ne samo diljem Hrvatske, već i svijeta, a oglasili su se i naši političari

'Nemam riječi. Kakav karakter. Kakav povratak nakon primljenog gola. I onda, kraljevi penala. Ogromne čestitke Vatrenima na povijesnoj pobjedi!!!' napisao je na Twitteru gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević. 'Bravo. Tamo ste gdje ste i bili. Na vrhu svijeta!! Hrvatska', napisala je bivša premijerka Jadranka Kosor na svom profilu na Twitteru.

'Nevjerojatno! Kontra svih prognoza, realnosti, algoritama i koeficijenata: MI SMO OVO DOBILI' piše Sandra Benčić iz Možemo. 'Kakva utakmica, koja obrana. I na kraju spektakl. Hrvatska je u polufinalu. Bravo Vatreni!' poručio je čelnik SDP-a Peđa Grbin.

'Kakva utakmica! Bravo Vatreni! Opet ste pokazali hrvatski duh i zajedništvo. Čestitam na plasmanu u polufinale. Idemo dalje - do finala', poručio je na Facebooku ministar pravosuđa Ivan Malenica.

'Čestitamo našoj reprezentaciji na čelu s izbornikom Dalićem, ostavili ste srce na terenu, probudili nam ponos i osnažili duh zajedništva, onaj isti koji nas je vodio do konačne pobjede u Domovinskom ratu. Neka vam hrvatski branitelji i naša pobjednička Hrvatska vojska i nadalje budu motivacija na vašem putu do pobjede. Borite se za našu Hrvatsku kao što smo se mi borili, pokažite snagu zajedništva i hrvatsko srce koje se ne predaje ni kad je najteže. Hrvatska je uz vas!' poručio je potpredsjednik vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je na Twitteru podijelio objavu predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića uz kratak komentar 'Bravo Hrvatska!', a njegova je objava ispraćena i zastavama Crne Gore i Hrvatske.

Saborska zastupnica centra Dalija Orešković objavila je video snimku vatrometa.

'Domomrzitelji su na apaurinima. Poštenje, požrtvovnost i domoljublje jesu put uspjeha. Učinimo Hrvatsku poštenom, solidarnom i uspješnom', napisala je zastupnica Karolina Vidović Krišto.

Vesna Pusić podijelila je lik članka New York Timesa naslova: 'Brazil je plesao. Sve dok Hrvatska nije stigla na zabavu'.

'Hrvatska je u polufinalu! Čestitke Vatreni na veličanstvenoj predstavi!' napisao je na Twitteru ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.

Saborska zastupnica Centra Marijana Puljak objavila je montažu poznate fotografije Cristiana Ronalda i Lionela Messija između kojih stoji naš golman Dominik Livaković.

Ponosan je i ministar obrane Mario Banožić.

Slavi i predsjednik HSLS-a i gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak.

Video snimku slavlja podijelio je saborski zastupnik Mosta Marin Miletić.

Slavi i Mostov saborski zastupnik i gradonačelnik Sinja Miro Bulj, koji je na Facebooku objavio video snimku slavlja.

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja na Twitteru je objavio video snimku na kojoj slavi pobjedu sa svojom suprugom Pavom.

'Kapa do poda, Vatreni!' poručili su na Twitteru iz Vlade RH.

Slavi i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović koji je poručio: 'Maestralni #Vatreni poslali su favorite kući! Idemo u polufinale Svjetskog prvenstva'.

Premijer Andrej Plenković je u Španjolskoj napeto pratio svaku sekundu utakmice, a pridružili su mu se španjolski premijer Pedro Sanchez i francuski predsjednik Emmanuel Macron.

Predsjednik RH Zoran Milanović u posjetu je u Čileu, gdje je s tamošnjim Hrvatima navijao, a zatim i proslavio pobjedu Hrvatske.

Od vatrometa do pjesme, slavi se diljem Hrvatske, a ulice i kafići puni su ponosnih i raspjevanih navijača koji se grle te mašu zastavama i navijačkim rekvizitima, pjevajući: 'Ono što je bio Brazil, to je sada Hrvatska!' Prometnice su zakrčene, čuju se zvukovi truba i vijore zastave.