dobra vijest

[FOTO/VIDEO] Grad Zagreb isplaćuje 200 kuna uskrsnica umirovljenicima s mirovinama ispod 1700 kn

12.04.2022 u 13:27

Bionic
Reading

Umirovljenicima čije su mirovine ispod 1700 kuna, Grad Zagreb isplaćuje uskrsnicu koja je povećana sa 100 na 200 kuna, a isplate su počele jučer i trajat će do srijede, rečeno je u utorak na redovitoj konferenciji za novinare gradske uprave.

Za pročelnicu zagrebačkog Gradskog ureda za unutarnju reviziju i kontrolu imenovana je po završetku javnog natječaja, Vera Marelja koja ima 20 godina iskustva u revizijama i kontrolama u javnom sektoru, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević na tiskovnoj konferenciji nakon obilježavanja završetka radova na Domovinskom mostu.

Time sve više popunjavamo tim, dodao je Tomašević, podsjetivši da su u tijeku natječaji za pročelnike Ureda za obrazovanje, sport i mlade te Ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo.

Na novinarski upit o košarkaškom klubu Ciboni, gradonačelnik je rekao kako ne zna odakle informacija da oni trebaju iseliti iz prostorija do kraja travnja jer ih nitko ne tjera iz prostorija. Za podmirenje duga prema Gradu rekao je kako ne inzistiraju na tome da ga pokriju odjednom jer je ponuđena obročna otplata.

Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletić

Nevjerojatnim je ocijenio da je prošla uprava dovela klub na rub propasti s 35 milijuna kuna duga i da gradske i državne institucije nisu prije reagirale. Govoreći o sportu u Zagrebu, ocijenio je kako je tu bilo puno nepravilnosti i trošenja novca koji nisu bili usmjereni na sportaše i trenere.

Vezano za poziv za iskazivanje interesa o postavljanju bokseva za odlaganje otpada na javnim površinama u slučajevima gdje postojeće spremnike nije moguće smjestiti unutar nekretnine, Tomašević je rekao kako su za sada dobili 1200 prijava, a obrađeno ih je 500.

  • +8
Gradonačelnik Tomašević obilježio završetak radova na Domovinskom mostu Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Također je izvijestio da bi ovaj tjedan trebala biti gotova dozvola za drobilicu za glomazni otpad koju je kupio Grad, kazavši kako "ni jedna kila neće ići privatnim poduzećima".

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec rekla je kako Grad umirovljenicima čije su mirovine ispod 1700 kuna, isplaćuje uskrsnicu, a povećana je sa 100 na 200 kuna. Za to je u proračunu predviđeno 1,3 milijuna kuna. Isplate su počele jučer, a trajat će do sutra.

Izjava Danijele Dolenec nakon završetka radova na Domovinskom mostu Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletić/Pixsell

Na upit o mjestima u vrtićima zbog ukidanja mjere roditelj odgojitelj i smještaja djece izbjeglica iz Ukrajine, podsjetila je kako rade na proširivanju kapaciteta vrtića te kako imaju nekoliko prostora koji se mogu pretvoriti u pomoćne objekte vrtića u Sesvetama, Dubravi, Žitnjaku i Peščenici.