gradonačelnik na terenu

Tomašević o Plinari, Centru za autizam i ugostiteljima: Nema više proširenja terasa na parking u centru Zagreba

05.04.2022 u 12:55

Bionic
Reading

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević otvorio je jutros novouređeni Odjel za oboljele od demencije u Domu za starije osobe Sveta Ana u novozagrebačkom kvartu Sloboština. Nakon otvorenja novog odjela, gradonačelnik Tomašević održao je redovnu konferenciju za novinare, poručujući da su otvorene sve opcije oko prodaje Gradske plinare, a u tijeku je priprema dubinske analize stanja u Plinari koja će biti gotova u svibnju

"Sve su opcije otvorene, rade se pripreme za dubinsku analizu, koje će biti gotova tek u svibnju i nakon toga ćemo sjesti s koalicijskim partnerima da vidimo koje su najbolje opcije u situaciji u kojoj se nalazi Plinara Opskrba", rekao je Tomašević govoreći o mogućnosti da se proda samo Plinara Opskrba.

Podsjetio je da postoji nekoliko stotina milijuna kuna duga nastalog zbog odluka bivše uprave i globalnih okolnosti, te istaknuo da mu je prioritet da se ne ugrozi Zagrebački Holding.

  • +21
Tomislav Tomašević Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

"Oko 130 radnika je u Opskrbi Gradske plinare, a više od 7000 u Holdingu", kazao je gradonačelnik.

Toleriramo dosta stvari koje ne bismo trebali

Što se tiče terasa ugostitelja, poručio je da proširenja terasa na račun parkirnih mjesta više neće biti u centru Zagreba, gdje ionako nema dovoljno mjesta za parkiranje automobila.

S Udrugom ugostitelja se stalno komunicira zbog epidemiološke situacije koja utječe na rad ugostitelja.

"Zato toleriramo dosta stvari koje ne bismo trebali. Što se tiče vatrogasnih puteva, tu je jasan dogovor napravljen, trebaju biti pet i pol metara od svake strane ulice. Našli smo rješenje i dali određeni rok koji ističe ovaj tjedan kako bi svi bili zadovoljni”, rekao je gradonačelnik.

Vezano za upis djece s autizmom u škole, rekao je da se još istražuje što se dogodilo u školi u Svetoj Klari, te poručio da će svako dijete biti upisano u školu.

Ponovo je upozorio na problem Centra za autizam, gdje u istoj ustanovi borave stariji od 21 godine i djeca. Tražimo da se razdvoji financiranje iz proračuna za osobe starije od 21 godine od obrazovanja djece, što je u nadležnosti Ministarstva obrazovanja, poručio je Tomašević.

Dogradonačelnica Danijela Dolenec osvrnula se na činjenicu da 1. svibnja stupaju na snagu izmjene vezane uz korisnike mjere roditelj-odgojitelj te istaknula da slobodnih mjesta u vrtićima ima u svim gradskim četvrtima, ukupno oko 380 slobodnih mjesta u gradskim vrtićima.

"Žene imaju pravo tražiti posao već sada i upisati djecu u vrtić", poručila je.